Дарина Зевіна виграла золото на другому етапі Кубку світу та стала рекордсменкою Європи

Дарина Зевіна виграла золото на другому етапі Кубку світу та стала рекордсменкою Європи

11.08.13 10:47 0 1025
Берлін, 10 серпня 2013 року. Українська плавчиха Дарина Зевіна виграла золото на другому етапі Кубку світу FINA з плавання у Берліні (Німеччина) та встановила новий рекорд Європи, повідомляє Федерація плавання України.

Вона фінішувала першою на 200 м на спині за 2:00.81. Українка обійшла на секунду учасницю Олімпійських ігор австралійку Белінду Хокінг. Інша австралійка, дворазова чемпіонка Олімпійських ігор Емілі Сібом, яка фінішувала третьою, відстала від Зевіної на дві секунди.

«200 м на спині – це основна дисципліна Дарини Зевіної, - каже головний тренер збірної команди України з плавання Андрій Сердінов. – На чемпіонаті світу у Барселоні Даша стала найсильнішою плавчихою серед європейців. Щоправда, тоді їй не вдалося обійти австралійок. Зараз вона не тільки перемогла своїх титулованих суперниць, а знову стала найсильнішою у Європі».

10-11 серпня у Берліні (Німеччина) проходить другий етап Кубку світу FINA. Спортсмени з усього світу змагаються у 25-ти метрових басейнах за 34 комплекти медалей.
Україну на міжнародних змаганнях представляють чотири спортсмена - Дарина Зевіна, Сергій Фролов, Андрій Говоров та Вікторія Солнцева.

Довідка
Федерація плавання України (www.swimukraine.org.ua) – всеукраїнська суспільна організація, яка створена з метою подальшого розвитку плавання в країні, сприянню безпеці знаходження людей на воді, формуванню здорового способу життя.
Федерація плавання України була створена у 1990 році. З 1992 року вона - повноцінний член Європейскої та Міжнародної федерації плавання.

Контактна особа – прес-секретар Тетяна Долгієр
Роб.тел. (044) 235-97-77
Моб. тел. 093 70 87 125
E-mail media@strategi.com.ua


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 300 ...
Наступна новина: Від вибухів у Багдаді ...

КОМЕНТАРІ