У Рівненській області працівники міліції затримали псевдосоціальних працівниць

У Рівненській області працівники міліції затримали псевдосоціальних працівниць

11.08.13 10:30 0 858
Співробітники Здолбунівського райвідділу міліції за годину затримали двох шахрайок, які, представившись співробітниками соціальної служби, обікрали 79-річну пенсіонерку. Коли одна із зловмисниць відволікала бабусю розповідями про грошову допомогу, інша — шукала сховок із заощадженнями.

Мешканка Здолбунова Стефанія Стефанівна саме стояла біля вікна на сходовій клітці, коли до неї підійшла жінка ромської національності. Розповіді про соціальну допомогу у 100 гривень не насторожили пенсіонерку, тому бабуся погодилась на прохання зловмисниці пройти до квартири поставити підпис у документах.

— Ми зразу пішли на кухню, щоб отримати гроші, — говорить пенсіонерка. — Я й подумати не могла, що є інша жінка, яка в той час порпалася у моїх речах.

Під час розмови шахрайка попросила розміняти 200-гривневу купюру. Проте коли бабуся відповіла відмовою, зловмисниця сказала, що розміняє деінде й одразу повернеться із потрібною сотнею гривень.

Коли пані Стефанія побачила, що зникли гроші, то відразу ж зателефонувала до дільничного інспектора. Уже за годину правоохоронець затримав зловмисниць.

Шахрайки стверджують, що зважилися на злочин, бо їм не вистачило грошей, аби повернутися додому. 35-річна Галина та 25-річна Лідія мешкають у місті Борислав Львівської області. Жінки приїхали до Рівненської області, щоб провідати брата, який відбуває покарання у місцях позбавлення волі.

— Наразі за частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — зазначив т.в.о. начальника Здолбунівського РВ УМВС Леонід Михалко. — Зловмисниці затримані згідно зі статтею 208 КПК України та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання Рівненського міськвідділу. Наразі встановлюється причетність жінок до скоєння інших подібних злочинів.

Стефанія Стефанівна подякувала міліціонерам за допомогу, адже 200 гривень, які у неї вкрали, є значною сумою для жінки.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області 300 ...

КОМЕНТАРІ