У Львівській області фракція "Свободи" в Рава-Руській міській раді виступила проти ухвалення протизаконних рішень сесії

У Львівській області фракція "Свободи" в Рава-Руській міській раді виступила проти ухвалення протизаконних рішень сесії

11.08.13 09:56 0 986
Фракція ВО "Свобода" у Рава-Руській міській раді звернеться в прокуратуру щодо порушення законів при скликанні та проведенні сесії. Приводом для такого звернення стала пропозиція міського голови Рава-Руської Ірини Верещук на сесії 9 серпня 2013 року виділити 139 земельних ділянок у новому кварталі забудови на вул. Лісній одним голосуванням та без належного розгляду на профільній комісії.

Варто зазначити, що 139 заяв про виділяння ділянок були передані на розгляд комісії лише 8 серпня 2013 року, в переддень сесії. За браком часу комісія не змогла розглянути та прийняти рішення по кожній заяві окремо, а провела лише вибіркову перевірку поданих документів.

Зважаючи на це, фракція ВО "Свобода" запропонувала не закривати сесію міської ради і через тиждень провести друге пленарне засідання, а земельні питання повернути на профільну комісію для розгляду кожної заяви окремо та детального вивчення пакетів документів, як цього і вимагає українське законодавство. Проте така пропозиція не набрала необхідної кількості голосів, а міський голова заявила що проведення сесії наступного тижня неможливе, оскільки з понеділка вона планує йти на лікарняний.

Як зазначив голова фракції ВО "Свобода" Микола Зінько, ухвалення такого рішення тягне за собою пряме порушення законодавства. "Адже відповідно до частини третьої ст. 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" проекти рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються не пізніше, як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття. Окремо варто звернути увагу на те, що відповідно до п. 9 ст. 46 Закону України "Про місцеве самоврядування" депутати повинні отримати проекти рішень для вивчення за 10 днів до засідання сесії ради. Проте навіть на засіданні сесії депутатам не роздали ані проектів рішень, ані порядку денного. Окрім того, перед розподілом кварталу забудови у Раві-Руській були проведені громадські слухання, на яких жителі міста висловили свої вимоги. Зокрема, люди вимагали від нас, депутатів, при розподілі керуватись інтересами громади міста і виділяти ділянки насамперед місцевим мешканцям. А міський голова Ірина Верещук, пропонуючи голосувати пакетом, без висновків земельної комісії щодо кожної заяви окремо, змушує нас порушити закон, а також нехтувати інтересами равчан", - зазначив голова фракції. Нагадаємо, що того ж дня з ініціативи свободівців Рава-Руська міська рада рішенням сесії звернулась до прокуратури щодо перевірки фактів стягування з громадян незаконної плати при видачі рішень про виділення земельних ділянок. Депутатам фракції ВО "Свобода" стало відомо про те, що громадян змушують добровільно-примусово укладати договір з конкретною фірмою-розробником проектів відведення та сплачувати чималі суми за послуги, які до виділення ділянки не мають прямого стосунку. Очевидно, міський голова мала намір посприяти в укладенні ще 139 "здирницьких" договорів до розслідування прокуратури.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закриті дипмісії США в ...
Наступна новина: Житель Волині за крадіжку ...

КОМЕНТАРІ