Маріупольські оперативники перекрили канал постачання

Маріупольські оперативники перекрили канал постачання "живого товару" за кордон

11.08.13 13:50 0 1519
Схема незаконного бізнесу була досить простою. За фотографіями звідниця підбирала кандидаток, після чого проводила з ними співбесіду. Вмовити їх було нескладно, враховуючи складне матеріальне становище обраних дівчат: вербувальниця розповідала про комфортні умови проживання в чужій країні і називала завищені суми заробітків. При цьому, витрати на оформлення документів і переліт путани повинні були відпрацювати.

Начальник сектору боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності ВКР Маріупольського МУ Андрій Василенко розповідає:

«У міськуправління надійшла інформація про те, що на території Маріуполя налагоджено канал постачання дівчат за кордон з метою надання сексуальних послуг в одному з публічних будинків. Після проведення тривалих оперативних заходів викрито у скоєному 27-річну місцеву мешканку, яка займалася вербуванням і переправленням потенційних «жриць кохання».

Доставити живий товар у вказане місце «бізнес-леді» завадили співробітники міліції. Фігурантка була затримана в компанії двох «нічних метеликів» у міжнародному терміналі аеропорту міста Донецьк. Побачивши міліціонерів у супроводі прикордонників, сутенерша не розгубилася і придумала власну версію, що пояснювала її знаходження в аеропорту. А ось мандрівниці тільки після затримання усвідомили, чим ризикували в погоні за красивим життям. Наразі підозрювана повністю визнає свою провину, активно співпрацює зі слідством, а свої дії пояснює важким матеріальним становищем і необхідністю самостійно забезпечувати малолітню дитину.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 149 Кримінального Кодексу України – «Торгівля людьми або інша незаконна операція щодо кількох осіб, або вчинена повторно, або за попередньою змовою групою осіб ...». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Іванна Ященко

Прес-служба Маріупольського МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники міліції ...

КОМЕНТАРІ