Закриті дипмісії США в мусульманських країнах відновлять свою роботу

Закриті дипмісії США в мусульманських країнах відновлять свою роботу

11.08.13 09:52 0 979
Сполучені Штати мають намір відкрити 18 з 19 дипломатичних представництв в мусульманських країнах Західної Азії та Африки, роботу яких було зупинено минулої неділі у зв’язку із загрозою терористичних нападів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як йдеться в заяві державного департаменту, посольства і консульства будуть знову відкриті 11 і 12 серпня. Закритим залишиться тільки посольство США в Ємені, звідки на цьому тижні були евакуйовані американські дипломати. У заяві йдеться, що це пов’язано із занепокоєнням з приводу погроз від «Аль-Каїди». Державний департамент повідомив, що, з міркувань безпеки, закритим на деякий час залишиться консульство США в пакистанському місті Лахор.

4 серпня були закриті посольства і консульства США в ОАЕ, Йорданії, Єгипті, Саудівській Аравії, Катарі, Кувейті, Бахрейні, Омані, Ємені, Лівії, Мадагаскарі, Бурунді, Джибуті, Судані, Руанді, Маврикії. Тоді ж американський сенатор Саксбі Чамблісс заявив, що загроза, яка змусила США закрити більш як 20 своїх посольств і дипломатичних місій, була найсерйознішою за останні декілька років.

Чамблісс, що входить до комісії Сенату США з розвідки, сказав, що дані, перехоплені розвідкою, нагадували ситуацію, яка склалася напередодні 11 вересня 2001 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ