«Свобода» пікетуватиме Генпрокуратуру з вимогою покарати фальсифікаторів виборів у виборчому окрузі №223

«Свобода» пікетуватиме Генпрокуратуру з вимогою покарати фальсифікаторів виборів у виборчому окрузі №223

12.08.13 10:38 0 1088
12 серпня 2013 року о 13:00 Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» проведе пікетування Генеральної прокуратури України (вул. Різницька 13/15) з вимогою завершити розслідування кримінальної справи щодо фальсифікацій у одномандатному виборчому окрузі №223 та покарати винних у фальшуванні результатів волевиявлення киян.

12 серпня 2013 року виповниться 9 місяців з того часу, як 12 листопада 2012 року прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу за фактами фальсифікації результатів виборів на 223-му виборчому окрузі.

Єдиний кандидат від опозиції у 223-му окрузі свободівець Юрій Левченко зазначає: «Ще в груді заступник прокурора міста Києва Сергій Софіїв запевнив, що розслідування триватиме «кілька місяців». Попри всю очевидність провини фальсифікаторів і загальну відомість їхніх прізвищ, прокуратура досі не передала справу до суду. Очевидним є навмисне гальмування справи. І це відбувається на тлі «зручних» для Пилипишина поворотах в иншій справі. Екс-чиновнику цього літа мали би винести вирок за незаконний продаж вечірньої школи та чотириповерхового будинку на проспекті Перемоги, оскільки всі експертизи проведені, свідків допитано й провина очевидна, натомість влада безпідставно змінила суддю, який почав слухати справу з самого початку і допитувати свідків по новому. Також з незрозумілих причин Пилипишину зняли підписку про невиїзд, під якою він перебував з 2011 року. На мою думку він в черговий раз зміг домовитися з владою щоби уникнути покарання та не отримати судового вироку, який забрав би у нього можливість балотуватися на перевиборах».

Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/040950/

Як повідомляють кияни, екс-голова 223-ї ОВК Юрій Литвишко, який виконував вказівки Пилипишина щодо фальсифікації виборів, вільно розгулює вулицями столиці.

Нагадаємо: 20 грудня 2012 року Київська міська організація ВО "Свобода" проводила пікетування прокуратури міста Києва з вимогою активізації в розслідуванні кримінальної справи. Тоді заступник прокурора міста Києва Сергій Софіїв пояснив, що з тим темпом, який вони взяли, прокуратура спробує довести справу до логічного завершення найближчим часом. Також заступник прокурора повідомив, що по цій справі працює 6 слідчих, що розслідування перебуває на контролі в начальника слідчого відділу.

http://www.youtube.com/watch?v=bSKagdm2N1U&feature=youtu.be.

Нагадаємо, що під час останніх виборчих перегонів у 223-му окрузі (Шевченківський район Києва) згідно з результатами протоколів дільничних виборчих комісій найбільшу кількість голосів набрав член Політради ВО "Свобода", єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції Юрій Левченко, здобувши перевагу у 920 голосів. Друге місце посів провладний кандидат Віктор Пилипишин.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До уваги платників, які ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ