Едуард Леонов вимагає перевірити інформацію щодо захоплення військовими російського флоту будівлі у Севастополі

Едуард Леонов вимагає перевірити інформацію щодо захоплення військовими російського флоту будівлі у Севастополі

12.08.13 11:04 0 2961
Народний депутат України, уповноважений Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Криму та Севастополі Едуард Леонов вимагає від Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони України перевірити інформацію про агресію військовослужбовців Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі. Йдеться про захоплення російськими військовими будівлі та території, де розташовано соціяльно-культурний центр.

Як розповів Едуард Леонов, 8 серпня 2013 року у Севастополі на вул. Часніка військові Чорноморського флоту РФ зі зброєю в руках захопили будівлю та навколишню територію соціяльно-культурного центру. Чужоземні вояки отримали наказ «зачистити» від цивільного населення усі поверхи будівлі, який уже за кілька хвилин оперативно виконали. Зважаючи на цю безпрецедентну ситуацію, народний депутат від ВО «Свобода» вимагає від Міноборони та СБУ перевірити, чи зазначена будівля перебуває у підпорядкування Чорноморського флоту РФ, та надати оцінку законності збройних маневрів чужоземних військ на території України.

«Будь-які маневри російського контингенту на території України з використанням бойової зброї, бронетехніки тощо необхідно узгоджувати з українською стороною. Наголошую, що застосування насильства чи погроз щодо цивільного населення України є неприпустимим та порушує угоди про розташування Чорноморського флоту РФ на території України, суперечить чинному українському законодавству та міжнародним угодам», – підкреслив народний депутат.

Свободівець вимагає від Міністерства закордонних справ України, Міністерства оборони України та Служби безпеки України розібратися в ситуації, належним чином відреагувати на свавілля чужоземних вояків та вжити необхідних заходів задля недопущення виникнення подібних ситуацій у майбутньому.

Нагадаємо, що 29 травня 2013 року члени робочої групи Спеціяльної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації на чолі зі свободівцем Едуардом Леоновим прибули на маяк на мисі Сарич, аби проконтролювати дотримання вимог приватизації житла громадянами України у Севастополі, зокрема на території маякових містечок. Однак представники Чорноморського флоту РФ перешкодили народним депутатам, журналістам та свободівським активістам у здійсненні їхніх повноважень та реалізації громадянських прав.

Докладніше: http://www.krym.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/039544/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: До 2022 року в туристичному ...

КОМЕНТАРІ