Буковина: «Електронізоція» РРО – шлях до скорочення кількості перевірок

Буковина: «Електронізоція» РРО – шлях до скорочення кількості перевірок

12.08.13 13:07 0 872
На початок серпня нинішнього року здатних працювати з електронною стрічкою реєстраторів розрахункових операцій платників податків, що перебувають на обліку в Головному управлінні Міндоходів у Чернівецькій області, перевищило 1,8 тис. Це понад 44 відсотки від кількості зареєстрованих на Буковині реєстраторів розрахункових операцій.

Зважаючи на те, що введення штрафів за подання звітності з касових апаратів не в електронному вигляді законотворець відстрочив до 1 січня 2014року платники мають насамперед чітко зрозуміти, що на правове регулювання проведення готівкових розрахунків та застосування РРО передбачає для всіх представників бізнесу, які у своїй роботі використовують касову техніку обов’язок працювати з електронною стрічкою. Тобто сам процес модернізації РРО не перенесено і всі користувачі РРО повинні не зволікаючи приєднуватися до онлайн-системи передачі даних.

Платникам податків, серед всіх принципово важливих переваг цифрової стрічки насамперед слід врахувати найперше - це зменшення паперового обігу, оскільки не потрібно щодня роздруковувати звіти з касових апаратів, зберігати та найголовніше – це можливість зведення до мінімуму перевірок фахівцями Міндоходів. В рамках цієї «електронізації» розбіжності між обсягами виторгу платника, що зазначені в звітності та первинною документацією, виявлятимуть дистанційно і заздалегідь.

Пресслужба ГУ Міндоходів

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ