Волинська область: на озері Світязь рятувальники надали допомогу 15 юнакам

Волинська область: на озері Світязь рятувальники надали допомогу 15 юнакам

12.08.13 13:23 0 870
10 серпня о 17:50 до Шацького водолазно-рятувального відділення Волинської області надійшло повідомлення про те, що на середині озера Світязь потребують допомоги 15 відпочиваючих на декількох човнах. Юнаки та дівчата віком від 26 до 16 років дістались до острова на веслах, але повернутись назад їм завадив сильний вітер та висока хвиля через різке погіршення погодних умов. Їх човни відносило все далі від берега, відпочивальники знесилились, змерзли і благали про допомогу.

На щастя, їх вчасно помітили рятувальники відділення із спостережного поста і вже за 3 хвилини за допомогою моторного човна швидко дістались до човнярів, благополучно забрали їх усіх на борт, а плавзасоби на буксирі доправили до берега.

Врятовані медичної допомоги не потребували, а тому після детального інструктажу з правил безпеки під час відпочинку на воді та правил користування плавзасобами щиро подякували рятувальникам за допомогу і вирушили до своїх місць розташування.

За словами начальника групи водолазно-рятувальних робіт Аркадія Малія, такі випадки на озері Світязь непоодинокі: відпочиваючі часто ігнорують застереження рятувальників щодо штормового попередження і необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відпочинку на воді. Тим часом погода на озері може змінитись за лічені хвилини і сильний вітер віднесе надувний матрац чи човен далеко від берега. Тому він радить дорослим суворо дотримуватись правил безпеки на воді і правил користування човнами та катамаранами, не заходити у воду в стані сп’яніння і уважно слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За минулі вихідні на ...
Наступна новина: Львівський рапірист ...

КОМЕНТАРІ