Львівщина: 656 осіб з особливими потребами області забезпечені протезно-ортопедичними виробами

Львівщина: 656 осіб з особливими потребами області забезпечені протезно-ортопедичними виробами

12.08.13 13:26 0 944
У 2013 році прогнозується забезпечити 16 тис осіб з особливими потребами Західної України (з них 1,5 тис дітей) майже 27 тисячами протезних виробів.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, вже на у Львівській області виробами забезпечено 656 інвалідів, зокрема видано 4639 пар ортопедичного взуття та 1032 інвалідні коляски.

Директор департаменту Василь Мартиняк підкреслив, що завдяки соціальним ініціативам Президента України змінено механізм забезпечення технічними засобами реабілітації: «Враховуються індивідуальні потреби кожної людини, що дало можливість ліквідувати чергу на забезпечення кріслами колісними, протезно-ортопедичними виробами і стовідсотково забезпечити потребу в них відповідно до поданих заявок. Забезпечуються індивідуальний підбір технічних засобів реабілітації, надання консультацій, ознайомлення з каталогами продукції підприємств, які виготовляють технічні засоби реабілітації», – сказав В. Мартиняк.

Зазначимо, що одним з найпотужніших підприємств у даній галузі є Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування., яке з маленького заводу зросло до масштабного виробника, з філіями в інших областях західного регіону – Волинській, Рівненській, Івано-Франківській та Закарпатській.

Підприємство успішно забезпечує щорічні потреби більш ніж 12 тисяч громадян інвалідними візками, яких виготовляється 26 моделей.

Фахівці підприємства по допомагають підбирати візки та навчають техніки переміщення.

Для максимального наближення до споживача на Львівському протезному створено сервісний центр, на якому надаються не лише послуги та рекомендації щодо оформлення документів та специфіки візків, а й здійснюється доставка візків до інвалідів.

Такі сервісні центри функціонують в п’яти областях західної України: Львівській, Волинській, Рівненській, Івано-Франківській та Закарпатській.

Підприємство повністю бере на себе гарантійне та післягарантійне обслуговування інвалідних візків.

На базі підприємства функціонує підрозділ первинного та складного протезування, Водночас, для зручності обслуговування населення працюють п’ять фірмових магазинів, в яких розповсюджується продукція не тільки власного виробництва. Також тут функціонує стаціонар первинного протезування, розрахований на 24 ліжко-місць. Мета роботи полягає в підготовці інвалідів до протезування та освоєння ними навиків ходьби або користування протезними виробами.

На підприємстві широко використовується всесвітньо відома технологія виготовлення протезів «ОТТО ВОСК» із застосуванням матеріалів та комплектуючих німецького виробництва.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У День Незалежності в ...
Наступна новина: Рівненщина: на Острожчині ...

КОМЕНТАРІ