Валерій Гіль: "Люди повинні знати, якою насправді є праця міліціонерів"

Валерій Гіль: "Люди повинні знати, якою насправді є праця міліціонерів"

12.08.13 13:16 0 886
Днями тимчасово виконуючий обов’язки начальника тернопільського управління внутрішніх справ Валерій Гіль побував на чотирьох виїзних прийомах громадян у Чортківському, Гусятинському, Монастириському та Бучацькому районах. Полковник міліції провів зустрічі з керівниками районних, міських та селищної влади, а найголовніше – поспілкувався з жителями районів.

У місті Бучачі полковник міліції мав зустріч із працівниками акціонерного товариства «Бучачагрохлібпром». Саме ця компанія, використовуючи новітні технології, нині займає одне з провідних місць серед виробників насіння зернових. Директор підприємства Іван Карачко продемонстрував матеріально-технічну базу насіннєвої станції, розповів про багатогранні напрями діяльності, співпрацю колективу з науковими установами не тільки в Україні, а й за кордоном. Керівник обласної міліції, знайомлячись із роботою цехів, одразу цікавився думкою працівників про роботу місцевих правоохоронців, наскільки люди довіряють місцевим міліціонерам, чи вчасно і дієво реагують на звернення громадян.

Відтак полковник міліції поділився думками щодо шніх тенденцій у роботі правоохоронців.

- Люди хочуть бачити резонанс та критику, адже саме на це найбільше звертають увагу. Хтось із високопоставлених керівників чи правоохоронців вчинив правопорушення, когось затримали на хабарі, трапилась жахлива дорожньо-транспортна пригода або інше… Подібне відбувалося й раніше, але такі факти менше оприлюднювали. Позиція Міністерства внутрішніх справ – піддавати гласності усе негативне, адже тільки можна побороти недоліки у системі. Саме тому керівники міністерства, департаментів, управлінь беруть участь у зборах колективів громадян, розповідають їм про роботу підрозділів – люди повинні знати, якою насправді є праця міліціонерів, часто нелегкою, але вкрай потрібною.

На виїзному прийомі жителі Бучацького району вели мову про різне. Обговорювалися проблеми, до яких міліція має опосередковане відношення. Для прикладу, сільський голова із Заривинців зачепив проблему передачі у власність жителям села понад тридцяти гектарів земель, які належать цукровому заводу. Селян звинувачують у самозахопленні ділянок, якими вони користуються понад двадцять років, відповідно люди не мають можливості зводити будівлі, провадити на ділянках якусь іншу господарську діяльність. Керівник обласної міліції пообіцяв посприяти у вирішенні даної проблеми.

Майже десяток торговців овочами та фруктами з місцевого ринку прийшли на прийом, аби висловити своє обурення, що їх намагаються вижити з торгових яток, запропонувавши незручні для торгівлі місця. Люди неодноразово зверталися з цього приводу до міської влади, але порозуміння не знайшли. Кажуть, чиновники лобіюють інтереси окремих підприємців. Керівник обласної міліції пообіцяв вивчити ситуацію та скерувати відповідного листа від управління на розгляд міської влади.

Перший заступник міського голови Бучача Петро Гриньків повів мову про реалізацію у райцентрі програми «Безпечне місто». Встановлення камер відеоспостереження допоможе оперативно розкривати злочини і правопорушення, вчасно реагувати та виїжджати на місце події.

Жителі району говорили з керівником міліції і й про інші проблеми, зокрема, про торгівлю алкоголем у нічний час, про сімейне насильство, про неправомірні дії співробітників міліції. Були й ті, хто прийшов з пропозиціями про співпрацю, бо вболіває за турботи громади. Усі питання важливі. І жодне без відповіді не залишилося.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: «Лікарня, ...
Наступна новина: У Львівській області через ...

КОМЕНТАРІ