Столичні оперативники

Столичні оперативники "на гарячому" затримали кишенькового крадія

12.08.13 16:15 0 864
На київському бульварі Івана Лепсе у маршрутному таксі звичайний чоловік у сорочці та джинсах з кофтою на руці тихцем забрав у жінки з кишені мобільний телефон і відразу попросив водія зупинити на найближчій зупинці.

На щастя для потерпілої, вправні дії зловмисника спостерігали працівники оперативно-пошукового відділу карного розшуку столичної міліції. Вони затримали крадія і попросили пасажирку перевірити, чи всі її речі на місці.

Жінка виявила відсутність телефону в кишені, чим була дуже здивована, адже не помітила ні крадіжки, ні самого крадія – звичайного пасажира, про якого забуваєш, щойно втративши його з поля зору. Всі учасники події вийшли на зупинці, куди вже поспішала викликана слідчо-оперативна група Солом’янського райуправління міліції. У підозрюваного вилучили мобільний телефон, а потерпіла написала заяву до міліції.

Подія занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження відкрите за ознаками злочину, передбаченого статтею 185 КК України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Слідчі з’ясували, що затриманий – 25-річний харківчанин, який рік тому звільнився з місць позбавлення волі, куди потрапив також за крадіжку. За гратами злодій пробув три роки та шість місяців. У Києві проживав у товариша по зоні.

Також правоохоронці встановили, що проти харківчанина розслідується кримінальне провадження за незакінчену кишенькову крадіжку у іншому районі столиці – двома днями раніше пасажири автобуса помітили дії зловмисника та затримали його. Того разу, враховуючи не тяжкість злочину, судом було обрано міру запобіжного заходу підозрюваному, як перебування за місцем проживання без права виїзду за межі. На жаль, чоловік взявся за старе.

Наразі за санкцією суду він знаходиться у слідчому ізоляторі. Згодом обласні міліціонери встановили, що затриманий київськими оперативниками чоловік місяць тому пограбував в одному з обласних містечок жінку.

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більш ніж удвічі зросли ...
Наступна новина: В Афганістані внаслідок ...

КОМЕНТАРІ