Тернопільські міліціонери розшукали підприємця-шахрая, який ошукав більше 80 людей

Тернопільські міліціонери розшукали підприємця-шахрая, який ошукав більше 80 людей

12.08.13 17:15 0 914
Майже півмільйона гривень зібрав з жителів Тернопільщини 24-річний волинянин. Підприємець уклав з людьми договори на виготовлення металопластикових вікон, взяв оплату та зник. Тернопільські оперативники розшукали шахрая, аж у Росії.

Офіс у самому центрі Тернополя, постійно діючі знижки та акції, переконливий персонал – хіба у когось закрадеться підозра, що така фірма з виготовлення металопластикових вікон може бути «одноденкою».

Як повідомив начальник Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Олександр Хілюк, заяви від потерпілих почали надходити ще наприкінці минулого року. Жителі не лише Тернополя, а й інших районів області зверталися зі скаргами про те, що підприємець, з яким вони уклали договори про виготовлення металопластикових вікон, не виконує взятих на себе зобов’язань. Більше того, приміщення, у якому знаходився офіс підприємства, орендує абсолютно інша фірма.

Коли число заяв від потерпілих перевалило за півсотні, а люди продовжували йти, міліціонери зрозуміли – мають справу з ретельно продуманим та спланованим шахрайством. На той час уже було відомо, що підприємець родом з Волині, йому 24 роки. Та спроби притягнути до відповідальності підозрюваного результату не дали. З’ясувалося, зловмисник не лише ретельно відпрацював план збагачення, а й продумав шляхи відступу. Знайшли лиходія аж у Росії.

Схема виманювання людських грошей нагадувала стійку шахрайську піраміду. Ті, кому пощастило бути серед перших клієнтів фірми волинського пройдисвіта, справді, за доступну ціну придбали товар. Порекомендували підприємство близьким та знайомим. Люди спокусилися на дешевизну. Коли ж приходили до офісу, остаточно переконувалися, що саме тут вигідно купували металопластикові вікна, адже продавці пропонували знижки та акції.

На гачок махляра потрапили вісімдесят двоє людей, і це лише ті, хто звернувся до правоохоронців. Загальна сума втрат склала майже півмільйона гривень.

Зі слів правоохоронців, волинський підприємець, аби якнайбільше заманити клієнтів, найняв собі у помічники кількох людей. Щоправда, зі слів останніх, про шахрайський умисел цієї справи вони нічого не відали. Власник платив їм винагороду залежно від кількості укладених договорів, тому працювали активно, наполегливо, хоча й неофіційно.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо екстрадиції підозрюваного.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ