Житомирські правоохоронці влаштували пізнавальне свято для маленьких відпочивальників у літньому таборі

Житомирські правоохоронці влаштували пізнавальне свято для маленьких відпочивальників у літньому таборі

12.08.13 18:15 0 869
Дитячий літній оздоровчий табір «Супутник» Житомирської міської ради цього дня зустрічав гостей з обласного міліційного відомства. Правоохоронці прибули, аби урізноманітнити відпочинок дітлахів розважально-пізнавальними заходами, поспілкуватися з маленькими відпочивальниками та познайомити їх з діяльністю міліції.

Із самого ранку 9 серпня вихователі та діти, що наразі відпочивають у літньому таборі «Супутник» e м. Житомирі, чекали на приїзд гостей у міліцейських погонах і готувалися до спілкування з ними.

– Приємно відзначити, що цього літа, як і в попередні роки, наш дитячий оздоровчий табір не залишився без уваги з боку правоохоронців. З дітьми, які у нас відпочивають, постійно зустрічаються працівники Державтоінспекції, кримінальної міліції у справах дітей та інших підрозділів обласного Управління МВС, - розповідає директор житомирського дитячого оздоровчого табору «Супутник» Любов Ковальчук.

Нині ж до дитячого табору завітали представники відділення кримінальної міліції у справах дітей, які провели з маленькими відпочивальниками інтерактивні бесіди, в ході яких з’ясували, чи знають вони, як поводитися у разі вчинення відносно неповнолітніх різних кримінальних правопорушень. Дітлахи залюбки спілкувалися з міліціонерами та уважно слухали їх настанови та поради, як не стати жертвою злочину та куди звертатися, якщо трапилася неприємність.

– Бесіди профілактичного характеру є невід’ємним елементом попереджувальної роботи працівників дитячої міліції, - коментує т.в.о. начальника ВКМСД УМВС України в Житомирській області Сергій Бондарчук. – Важливо донести до кожної дитини основні правила безпечної поведінки під час прогулянок містом, у навчальних закладах, у громадському транспорті та безпосередньо під час перебування у літньому оздоровчому таборі.

А найочікуванішим моментом зустрічі з правоохоронцями для дітей стали показові виступи працівників кінологічної служби та їх чотирилапих помічників, що демонстрували злагоджену взаємодію працівника міліції та службового собаки під час виконання пошукових завдань та затримання уявного зловмисника. У маленьких спостерігачів виникло чимало запитань, на які вони отримували повні й компетентні відповіді від кінологів.

Нікого з підлітків не залишили байдужими показові виступи житомирських «беркутівців», що продемонстрували досконале володіння прийомами рукопашного бою.

Окрім того, міліційні спецпризначенці організували для дітлахів виставку зброї та спецзасобів, якими користуються у повсякденній діяльності та при виконанні особливих завдань, пов’язаних із знешкодженням зловмисників. Дехто з хлопців навіть зізнався, що здійснив свою невеличку мрію – потримати в руках справжню міліцейську зброю.

Тож і не дивно, що маленькі відпочивальники, захопившись майстерними та видовищними виступами правоохоронців, в один голос висловили бажання пов’язати своє майбутнє з професією міліціонера.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ