Чернівецькі автовласники перерахували до місцевої казни понад 10,5 мільйонів гривень

Чернівецькі автовласники перерахували до місцевої казни понад 10,5 мільйонів гривень

12.08.13 15:17 0 1177
За сім місяців поточного року чернівецькі власники транспортних засобів сплатили 10530,9 тисяч гривень збору за їх першу реєстрацію, що на 843,7 тисяч гривень більше, ніж минулого року.

Нагадаємо, що перша реєстрація - це реєстрація транспортного засобу в Україні, що здійснюється вперше. Реєстрації підлягають як нові транспортні засоби, так і ті, які вже були у використанні, але на території України не зареєстровані.

Згідно діючого податкового законодавства до транспортних засобів відносяться колісні транспортні засоби, судна, а також літаки та вертольоти, зареєстровані у відповідних Державних реєстрах України.

Нормами Податкового кодексу України передбачені пільги. Від сплати збору звільняються легкові автомобілі для інвалідів з об'ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, які придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку і інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ