Крим та Волинь лідирують за рівнем зростання реальної заробітної плати

Крим та Волинь лідирують за рівнем зростання реальної заробітної плати

12.08.13 15:58 0 1083
За І півріччя 2013 року реальна зарплата в Україні зросла на 9,6 % порівняно з відповідним періодом минулого року, а найвищі показники зростання - в Криму -12,8%, Волинській області - 12%, Рівненській - 11,7%, Київській, Миколаївській -11,5% , а також Харківській та Чернівецькій областях - 11,4%.

Про це в ефірі каналу БТБ повідомив директор департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики Олександр Товстенко.

Товстенко нагадав, що реальна зарплата показує, скільки товарів та послуг можна придбати на номінальну зарплату, і додав:«А це означає, що цього року працівник може придбати товарів і послуг на 9,6 % більше, ніж минулого".

На його переконання, на збільшення показника реальних зарплат вплинули і зростання номінальних зарплат, і зниження рівня цін, і поступове виведення зарплат із тіні.

Він також зазначив, що середньомісячна зарплата штатного працівника в Україні в І півріччі становила – 3 181 грн, що на 9, 1% більше, ніж за такий самий період минулого року. Найвищими є середні зарплати в таких галузях, як авіаційний транспорт - 11,1 тис. грн, фінансово- страхова, банківська діяльність – 6, 2 тис. грн, вуглевидобувана галузь – 5,5 тис. грн, фармацевтична галузь – 5 тис. грн та ін..

Ці галузі також лідирують за динамікою зростання реальної зарплати.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові відбудеться ...

КОМЕНТАРІ