Дороги та об’єкти ЖКГ - найпопулярніші в державно-приватному партнерстві

Дороги та об’єкти ЖКГ - найпопулярніші в державно-приватному партнерстві

12.08.13 16:34 0 908
Дороги та житлово-комунальні об’єкти найпопулярніші в cфері державно-приватного партнерства. Про це в ефірі каналу БТБ повідомив головний спеціаліст відділу розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі Сергій Козін.

Козін нагадав, що механізм державно-приватного партнерства передбачає, що для розвитку об’єктів, які є державною чи комунальною власністю, використовуються кредитні чи власні кошти приватного інвестора.

Він також додав, що найчастіше такий механізм застосовується в сфері дорожньої або житлово-комунальної інфраструктури. В результаті такої взаємодії приватний партнер використовує об’єкт відповідно свого досвіду, уміння, зі своїми ноу-хау і отримує для себе прибуток. Держава - частку в прибутку, а також реалізацію певної соціальної мети.

Представник Мінекономрозвитку зазначив, що при цьому держава вже не використовує дорогих кредитних коштів, а всі ризики бере на себе підприємець.

За словами Козіна, основними рисами цих спільних угод є їх довготривалість і те, що по закінченню дії об’єкт залишається в державній власності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Афганістані внаслідок ...
Наступна новина: При анулюванні реєстрації ...

КОМЕНТАРІ