У прокуратурі… «загубили» справу щодо фальсифікацій на 223-му виборчому окрузі

У прокуратурі… «загубили» справу щодо фальсифікацій на 223-му виборчому окрузі

12.08.13 17:33 0 1191
12 серпня 2013 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання «Свобода» пікетувала Генеральну прокуратуру України з вимогою завершити розслідування кримінальної справи щодо фальсифікацій в одномандатному виборчому окрузі №223 та покарати винних у фальшуванні результатів волевиявлення киян.

Як відомо, 12 серпня 2013 року спливло 9 місяців з того часу, як 12 листопада 2012 року прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактами фальсифікації результатів виборів на 223-му виборчому окрузі. Слід зазначити, що після відкриття кримінального провадження понад пів року прокуратура Києва провадила слідчі дії. Зокрема, заступник прокурора Києва Сергій Софіїв особисто запевнив, що справа перебуває на його контролі і буде передана до суду протягом 2 місяців. Проте після оголошення свободівців про запланований пікет Генпрокуратури прес-служба ГПУ повідомила, що «кримінальне провадження щодо фальсифікацій у 223-му окрузі на виборах 2012 року не надходило до органів прокуратури і в даний час розслідування в рамках зазначеного провадження проводить слідче управління ГУ МВС у м. Києві».

Під час пікетування першочерговою вимогою націоналістів було якнайшвидше передати обвинувачення винних у фальсифікації до суду. Але з огляду на маніпуляції так званих «правоохоронних органів» учасники пікету додали ще й вимогу розібратися зі «зникненням» відповідної справи.

Юрій Левченко написав звернення на ім’я Генпрокурора В.Пшонки, в якому виклав свої міркування щодо «загадкового зникнення» справи та висунув вимогу з’ясувати наступне: чи було відповідну справу передано з прокуратури Києва до иншого органу; якщо так – то на яких підставах, і чому про це не було повідомлено заявникам, за чиїми заявами й було відкрито кримінальне провадження; чому так довго розслідують справу – 9 місяців, попри запевнення Сергія Софіїва щодо оперативности розгляду; коли планується орієнтовно закінчити слідство і на якій стадії воно зараз перебуває.

Після того, як Юрій Левченко побував у чергового прокурора, він зазначив: «Очевидним є намагання так званих «правоохоронних органів» перекласти відповідальність за розслідування фальсифікації на 223-му окрузі. Виявляється, що справу взагалі «загубили» – попри те, що ми багато місяців давали пояснення та передавали докази саме слідчим прокуратури, сьогодні ГПУ заявляє про те, що МВС розслідує цю справу і пікетувати ми маємо вже їх. Таким чином штучно затягують розслідування справи, аби зрештою Пилипишин уник відповідальности, так само, як це нещодавно зробив Петро Мельник. Ці обставини ще раз вказують на те, що Пилипишин укотре домовився із владою про уникнення кримінальної відповідальности, що дозволить йому знову балотуватися на 223-му окрузі та фальсифікувати результати волевиявлення українців і отримати омріяну недоторканність. Проте ми і далі будемо привертати увагу суспільства до діяльности цього злочинця і не дозволимо йому заховатися в парламенті, як ми це вже зробили восени 2012 року».

Відео:






Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голосуй за своїх: ...
Наступна новина: За сім місяців проведено ...

КОМЕНТАРІ