Співпраця між Луцьком та Любліном поглиблюється

Співпраця між Луцьком та Любліном поглиблюється

13.08.13 09:04 0 993
Міський голова Микола Романюк, його заступник Тарас Яковлев, секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутат Луцької міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Роман Бондарук, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева зустрілися з делегацією Люблінського муніципалітету та «MPK Lublin» (Люблінського підприємства електротранспорту), яку очолили Голова ради міста Люблін Пьотр Ковальчик та віце-президент міста Люблін Гжегож Шємінські.

Під час зустрічі було обговорено питання співпраці у транспортній сфері.

Микола Романюк наголосив, що між Луцьком і Любліном налагоджена хороша співпраця. «Ми завжди з гордістю кажемо, що це перше польське місто, з яким налагоджено співпрацю. У 1996 році була підписана угода про співробітництво. Тоді вона починалася з простих речей – взаємодії у галузі культури, спорту тощо. Нині - вийшла на інший рівень», – наголосив він. За його словами, у нас вже є дуже багато спільних напрацювань у різних галузях, зокрема, у транспортній сфері.

Міський голова зазначив, що для Луцького підприємства електротранспорту у Любліні було придбано 10 тролейбусів знятих з експлуатації, які ще у хорошому стані. Він зауважив, що, на жаль, у міському бюджеті немає коштів на придбання нових тролейбусів. За його словами, є надія на державну програму щодо підтримки і розвитку електротранспорту. Міський голова наголосив, що нині практично 86 % транспортного парку ЛПЕ зношено і їх вже необхідно змінювати.

Також Микола Романюк зазначив, що Луцьк спільно з Любліном та Івано-Франківськом виграв грант в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 щодо розвитку мережі співпраці ЦНАПів.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт подякував представникам міста Люблін за те, що вони знайшли можливість відвідати наше місто. «Між нами склалися хороші стосунки», - додав він. Також він подякував владі Любліна за те, що відкрили у себе сквер імені Т.Г.Шевченка та видали «Кобзар». «Коли є тепло і щирість у стосунках, то це відчувається на відстані», – наголосив секретар міської ради.

У свою чергу, депутат міської ради Роман Бондарук зауважив, що у Любліні є хороший досвід функціонування органів самоорганізації населення за зразком наших ОСББ. За його словами, це дуже важливе і актуальне для нас питання.

Голова ради міста Люблін Пьотр Ковальчик подякував за гарний прийом. Зауважив, що йому приємно бувати у нашому місті. За його словами, між Любліном та Луцьком є хороша співпраця у різних галузях і її варто поглиблювати.

У свою чергу, Микола Романюк додав, що треба писати спільні проекти для участі у Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020 роки.

У ході розмови було наголошено, що нині у Любліні працюють над впровадженням електронного квитка.

Також представник підприємства «MPK Lublin» зазначив, що українська корпорація «Богдан» виграла тендер на поставку нових тролейбусів на їхнє підприємство.

Зацікавлений Луцький міський голова і у питанні розробки транспортної схеми міста, впровадження електронного квитка. Однак, за його словами, тут виникатимуть проблеми, адже у нас є пільговики і нема адресної допомоги, але у цьому напрямку необхідно рухатися.

На завершення зустрічі Микола Романюк подякував владі Любліна за хорошу співпрацю та вручив присутнім подарунки з символікою міста.

Делегація з Люблінського муніципалітету та «MPK Lublin» (Люблінського підприємства електротранспорту) відвідає Луцьке підприємство електротранспорту.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В органах Міндоходів ...
Наступна новина: На Тернопіллі працівники ...

КОМЕНТАРІ