Волинь: рятувальники закликають громадян не допустити пожеж в екосистемах!

Волинь: рятувальники закликають громадян не допустити пожеж в екосистемах!

13.08.13 08:52 0 762
9 липня в області зареєстровано декілька пожеж в екосистемах: у селі Гута Боровенська Камінь-Каширського та у селі Глухи Старовижівського районів. Вогнеборці державних пожежно-рятувальних частин №8 та №16, а також працівники місцевих пожежних охорон сіл Глухи та Дубечно ліквідували ці загорання. Причини цих випадків встановлюються, над розслідуванням обставин цих подій працюють правоохоронні органи.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області переконливо просить населення дотримуватись правил безпеки.

Громадянам слід усвідомити, що спалювання пожнивних залишків чи сухої трави спричинює більшість пожеж на торфовищах, а іноді призводить до лісових пожеж. Через зумисний підпал чи самовільне випалювання сухої рослинності на присадибних ділянках, територіях, угіддях виникає загроза перекидання вогню на природні зони, залізничні колії тощо. За такі дії громадяни несуть адміністративну відповідальність.

Якщо ви помітили пожежу в лісі чи на торфовищі, то перш за все повідомте пожежно-рятувальну службу за телефоном «101». На початковій стадії найпростіший спосіб гасіння лісової пожежі – збивання полум’я віником з гілок листяних дерев або засипання вогню ґрунтом.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі при ...
Наступна новина: На Тернопіллі співробітники ...

КОМЕНТАРІ