Українка «зеленим коридором» ввозила дитячий одяг з порушенням митних правил

Українка «зеленим коридором» ввозила дитячий одяг з порушенням митних правил

13.08.13 10:06 0 1924
Працівниками Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Ягодинської митниці Міндоходів днями зупинено спробу незаконного переміщення через митний пункт пропуску «Устилуг» дитячого одягу загальною вартістю 60 тисяч гривень.

Як стало відомо, громадянка України, прямуючи автомобілем з Республіки Польща до України обрала для перетину кордону смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Однак, під час огляду багажного відділення її автомобіля, фахівці Ягодинської митниці встановили, що громадянка, порушуючи вимоги ст.366, 374 Митного Кодексу України, переміщує неоподатковану норму товару, а саме дитячий одяг вагою 170 кг та загальною вартістю 60 тисяч гривень.

Таким чином, наша співвітчизниця порушила встановлений законодавством порядок проходження митного контролю за спрощеною формою митного контролю та не заявила за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України.

За даним фактом незаконного ввезення дитячого одягу складено протокол про порушення митних правил. Товар вилучено працівниками Ягодинської митниці Міндоходів.

Довідково:відповідно до ст.366 та 374 Митного Кодексу України, громадянка порушила порядок проходження митного контролю. При обранні «зеленого коридору» громадяни можуть переміщувати товари, сумарна фактурна вартість яких на перевищує 500 євро та загальною вагою до 50 кг .В даному випадку громадянка повинна була обрати для проходження митного контролю смугу «червоний коридор», подати письмову митну декларацію та сплатити митні платежі.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області

Читайте також: Дивовижну колекцію 3D одягу нещодавно представила ізраїльська дизайнерка Ноа Равів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Львівщина жнивує

КОМЕНТАРІ