Луцька міліція запросила у гості пересічних громадян, правозахисників та представників ЗМІ

Луцька міліція запросила у гості пересічних громадян, правозахисників та представників ЗМІ

13.08.13 08:21 0 983
У Луцькому міському відділі внутрішніх справ відчинили двері для громадськості. Показати де працюють правоохоронці приїхав начальник Управління МВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук.

Олександр Дмитрович запросив гостей усередину. Розповідаючи про будні міліції провів людей до чергової частини. Наголосив, що вся робота починається саме з неї. Тут несуть добове чергування оперативні чергові, які приймають усі заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення та події. Сповіщають керівництво про резонансні злочини, направляють на місце події слідчо-оперативну групу і реєструють повідомлення у Єдиному обліку.

Чергова частина Луцького МВ УМВС України у Волинській області оснащена сучасною технікою з камерами відеоспостереження, через які можливе відстеження практично всього міськвідділу. Також на екранах видно місце перебування патрульних автомобілів, які заступають на службу. Завдяки цьому чергові направляють на виклик наряд міліції, який саме ближче до місця події.

Не оминули гості і нещодавно відремонтовані кімнати затриманих. У луцькій міліції таких дві, одна для жінок, а інша для чоловіків. Тут перебувають затримані особи не більше трьох годин. Кімнати оснащені ліжками та санвузлом, решітками на вікнах і металевими дверима. Як розповів начальник луцької міліції Василь Марчишак, - «кімнати для затриманих відповідають європейським стандартам».

Після цього усі бажаючі мали змогу відвідати службові кабінети працівників луцької міліції. Подивитися у яких умовах та як міліціонери працюють. Та побачити, що правоохоронці відкриті перед людьми.

- ви на власні очі переконалися, що міліціонери протиправно нікого не утримують і точно не б’ють, у нас все записується на камери спостереження, які ви бачили, ніхто не зміг би укрити свавілля, - наголосив начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук.

Керівництво Волинської міліції притримується думки, що краще один раз побачити ніж сто разів почути. Правозахисники та представники ЗМІ на власні очі переконалися, що нічого протизаконного у стінах міліції не відбувається.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

и у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: у ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ