У Волинському училищі міліції розпочали будівництво Храму Святого князя Олександра Невського

У Волинському училищі міліції розпочали будівництво Храму Святого князя Олександра Невського

13.08.13 08:10 0 974
Волинські правоохоронці заклали Наріжний камінь під будівництво Храму на території Волинського училища професійної підготовки працівників міліції.

В училищі проходять першопочаткову підготовку щойно призначені на службу стражі Закону. Тут вони протягом шести місяців здобувають необхідні для кожного міліціонера знання. Керівництво міліції Волині та безпосередньо училища, вирішили збудувати на території закладу місце для духовного розвитку молодого покоління правоохоронців. Храм, куди зможуть прийти і помолитися курсанти та викладачі.

На урочисте закладання Наріжного каменю приїхали священнослужителі Волинської єпархії та Ківерцівського району. Вони привезли з собою ікону Почаївської Богоматері, яка у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі перебуває на теренах Волинської області.

Варто зазначити, що ікона Богородиці минулого разу була на Волині у 1993 році, саме тоді було засновано училище. Тепер самі вищі сили привели святиню до нас для благословення у будівництві Храму.

Святі отці з благословення Митрополита Луцького й Волинського звершили чин освячення місця закладення Наріжного каменю та встановлення хреста. Було прочитано Молитву до Святого благовірного князя Олександра Невського, чиє ім’я буде носити збудований Храм. Молитву урочисто помістили у капсулу, яку заклали до фундаменту святині.

Начальник Волинського училища професійної підготовки працівників міліції полковник міліції Олександр Євлошевський сподівається, що з благословення вищих сил вдасться збудувати Храм Св. князя Олександра Невського до 20-річниці річниці створення училища міліції, яка припадає на 30 жовтня цього року.

- Я обіцяю допомогти у будівництві святині, адже збудувати Храм до якого зможуть приходити та молитися наші працівники міліції, просити допомоги та здоров’я близьким і рідним – це добра справа, - наголосив начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Терещук.

Після закладення Каменю заснування усі присутні мали змогу підійти до ікони Почаївської Богоматері та попросити у святої усе, що бажали. Також, напередодні святиня була завезена до уже збудованого Храму Св. Георгія Побідоносця, що на території обласного управління внутрішніх справ до якого приходили віряни та міліціонери, щоб звернутися до Святої Богородиці.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Свобода" вимагає ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ