Півтори тисячі роботодавців Хмельниччини підвищили зарплату своїм працівникам завдяки заходам за участю територіальних органів Міндоходів

Півтори тисячі роботодавців Хмельниччини підвищили зарплату своїм працівникам завдяки заходам за участю територіальних органів Міндоходів

13.08.13 08:12 0 995
Аби забезпечити дотримання роботодавцями області вимог чинного законодавства про оплату праці, територіальні органи Міндоходів спільно з місцевими органами влади та іншими відомствами провели ряд відповідних заходів.

Так, цьогоріч на засіданнях спільних комісій при виконавчих комітетах міських рад та райдержадміністраціях було заслухано 573-ох керівників підприємств, що виплачували своїм найманим працівникам заробітну плату, меншу від законодавчо встановленого мінімуму. Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року мінімальний розмір місячної заробітної плати в Україні становить 1147 гривень, а з 1 грудня 2013 року – 1218 гривень, що відповідає офіційно встановленим розмірам прожиткового мінімуму.

Також у поточному році 612 керівників заслухано на засіданнях відповідних робочих груп в органах Міндоходів. По 200-м підприємствам інформацію надано в органи прокуратури.

У результаті цих заходів на 736-ти підприємствах краю підвищено рівень заробітної плати. Додаткові надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб при цьому склали понад 271 тисячу гривень.

Аналогічним чином ця робота проводилася й у відношенні роботодавців – фізичних осіб. Спільні комісії при місцевих органах влади з початку року заслухали 524-х підприємців, на індивідуальне спілкування з податківцями було запрошено загалом 700 підприємців, щодо 300 порушників законодавства поінформовано прокуратуру.

Як результат підвищити заробітну плату своїм працівникам спромоглися 773 підприємця краю, місцева казна додатково отримала понад 216 гривень доходу.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині польовий ...

КОМЕНТАРІ