З початку року на Хмельниччині працівники Міндоходів вивели з «тіні» понад вісімсот трудових нелегалів

З початку року на Хмельниччині працівники Міндоходів вивели з «тіні» понад вісімсот трудових нелегалів

13.08.13 08:03 0 916
Протягом січня-липня поточного року територіальними органами Міндоходів з метою залучення до оподаткування не облікованих та прихованих доходів фізичних осіб, а також недопущення здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації перевірено майже дві сотні суб’єктів підприємницької діяльності, які є роботодавцями.

Порушення трудового законодавства виявлені у всіх перевірених.

За результатами цих перевірок до місцевих бюджетів Хмельниччини додатково спрямовано 4,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій на роботодавців-порушників. Близько чверті цієї суми вже сплачено до бюджету.

Крім того, підрозділами доходів та зборів з фізичних осіб з початку року виявлено 820 працюючих громадян, які не були оформлені їх працедавцями відповідно до вимог трудового законодавства. Цим «сірим» наймитам, які отримували неоподатковану зарплату, нараховано податок на доходи фізичних осіб в сумі 67,7 тисяч гривень. Також до державної реєстрації залучено 326 фізосіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без держреєстрації. Виведені з «тіні» підприємці при цьому віддадуть бюджету понад 24 тисячі гривень податків.

«Питання детінізації трудових відносин є принциповим для працівників Міндоходів області, адже податок на доходи фізичних осіб є бюджетоутворюючим для місцевих бюджетів. На жаль, в області ще залишається чимало несвідомих представників бізнесу, які «економлять» на податках, «тінізуючи» виплату заробітної плати своїм працівникам. Вкотре нагадаю, що при цьому вони позбавляють цих працівників пенсії та інших видів соціального захисту», – стверджує начальник Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Володимир Михалчич.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ