“Важливо, аби регіональні програми українcько-польського співробітництва активно впроваджувались у життя”, – Віктор Шемчук

“Важливо, аби регіональні програми українcько-польського співробітництва активно впроваджувались у життя”, – Віктор Шемчук

13.08.13 09:54 0 816
12 серпня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів робочу нараду з питань підготовки зустрічі голови ОДА з Секретарем штату (керівником апарату) Міністерства транспорту, будівництва і морського господарства Республіки Польща Збігнєвом Ринасєвічем.

Під час наради обговорили реалізацію проектів залізничного сполучення «Варшава-Львів-Варшава», будівництва нової концесійної автомобільної дороги «Львів-Краковець-Броди», будівництва пункту пропуску через державний кордон України «Грушів-Будомеж». Окрім цього, йшлося про залучення авіакомпаній із Польщі до співпраці із Міжнародним аеропортом «Львів» ім. Д.Галицького у сфері вантажних та пасажирських перевезень.

Учасники наради наголосили, що польська сторона теж зацікавлена у розвитку дорожньої інфраструктури та сполученням зі Львовом.

«Євросоюз передбачив на розвиток транскордонного співробітництва 100 млрд. євро, – сказав Віктор Шемчук. – Саме тому вкрай важливо, аби регіональні програми українсько-польського співробітництва активно впроваджувались у життя».

Варто також відзначити, що будівництво концесійної автодороги Львів-Краковець (довжина 84,4 км) повинно забезпечити якісні та безпечні умови сполучення між автопереходом Корчова/Краковець та найбільшим містом і транспортним вузлом західного регіону України містом Львів. Проектом будівництва передбачено вихід нової автодороги на автомагістраль державного значення М-06 Київ-Чоп шляхом створення північного обходу м. Львова, що додатково сприятиме виведенню за межі міста існуючого і перспективного транзитних потоків.

Також, за словами представників Львівської залізниці, в разі реалізації проекту залізничного сполучення «Варшава-Львів-Варшава» ми матимемо найкоротший шлях від Львова до Варшави – 339 км.

Зазначимо, що одним із варіантів вирішення питання щодо збільшення пропускної спроможності залізниці на дільниці Львів-Варшава передбачається будівництво нової суміщеної залізничної колії зі ст. Рава-Руська до ст. Брюховичі. Від кордону до смт Брюховичі потяг рухатиметься 72 хвилини. Загальна вартість цього проекту понад 400 млн.грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові зустріч ...
Наступна новина: За отримання неправомірної ...

КОМЕНТАРІ