У Львівській області рятувальники упродовж цілих вихідних ліквідовували займання сухої трави та торфу

У Львівській області рятувальники упродовж цілих вихідних ліквідовували займання сухої трави та торфу

13.08.13 10:30 0 878
Упродовж вихідних на Львівщині рятувальники 14 разів виїжджали на ліквідацію займань сухої трави. Дані про горіння сухостою надходили з Самбірського, Бродівського, Стрийського, Миколаївського, Городоцького, Жовківського, Яворівського, Радехівського, Бориславського районів та міста Львова. Загальна площа осередків займання сухостою склала близько 4880 кв. м.

Крім того, у Львівській області зафіксовано 5 випадків горіння торфополів.

Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. У зв'язку з цим, для їх ліквідації потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін.

Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але разом з тим, виділяється дим, який стелиться по поверхні. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тягнутися місяцями.

Безпосередньою причиною виникнення більшості природних пожеж є людська діяльність: не загашені недопалки, залишені без нагляду вогнища у місцях відпочинку, розбиті скляні пляшки, які на сонці виконують роль лінзи, від якої займаються суха трава та листя.

Головне управління ДСНС у Львівській області звертається до населення дотримуватися правил пожежної безпеки, перебуваючи поблизу торфовищ, відпочиваючи на природі чи проводячи сільськогосподарські роботи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ