У Львівській області Ірина Сех у селі Нем'яч привітала учасників та гостей фестивалю "З піснею до людей"

У Львівській області Ірина Сех у селі Нем'яч привітала учасників та гостей фестивалю "З піснею до людей"

13.08.13 10:20 0 884
11 серпня 2013 року в селі Нем'яч Бродівського району відбувся концерт під назвою "З піснею до людей". Ініціятор та ведучий заходу, який відбувся за підтримки народного депутата України Ірини Сех, – депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Роман Ковальчук. Організатори – Львівська обласна рада, Бродівська районна рада та "Студенське братство Львівщини". Концерт проходив під гаслом: "Геть тютюн та алкоголь з українських міст і сіл!".

У концертній програмі взяли участь соліст Львівської опери, народний артист України Степан Степан, солісти Львівської національної опери Роман Ковальчук, Юрій Трицецький та солістка оперної студії Оксана Нагай, духовий оркестр "Галицькі дударі", соліст Львівської філармонії Микола Габрук.

Ірина Сех, виступаючи на фестивалі, нагадала слова української поетеси Ліни Костенко: "Українська історія пишеться плугом, шаблею, мечем і піснею". "Від колиски до смерти українець чув пісню, потребував української пісні. Але ми маємо ситуацію, що нас, українців, намагаються позбавити нашого найціннішого скарбу – нашої мови та нашої пісні. На жаль, для українських дітей "мама по Скайпу" – звичне явище, адже наші матері змушені співати колискові італійцям, а не своїм рідним дітям", – наголосила народний депутат.

Свободівка зазначила, що звання народних артистів України дають не українцям і не за високохудожнє виконання українських пісень: "Українська пісня – найсильніша зброя. Нині нам потрібно взяти її на озброєння, бо вона допомагала нам у найважчі часи, підтримувала, гуртувала, робила нас сильними та непереможними".

Народний депутат побажала жителям села Нем'яч та гостям свята сили, здоров'я для боротьби, яка обов'язково закінчиться перемогою, побажала бути господарями на своїй, Богом даній землі. Вона подякувала Романові Ковальчуку, який став ініціятором такої доброї та необхідної справи.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові невідомі ...
Наступна новина: На Буковині припинила ...

КОМЕНТАРІ