У Львівській області за підтримки Ірини Сех у Голубиці відбувся фестиваль духовно-патріотичної пісні "Стежками героїв"

У Львівській області за підтримки Ірини Сех у Голубиці відбувся фестиваль духовно-патріотичної пісні "Стежками героїв"

13.08.13 09:00 0 956
11 серпня 2013 року на Львівщині в селі Голубиця Бродівського району відбувся фестиваль духовно-патріотичної пісні "Стежками героїв". Захід пройшов під гаслом: "Борці за волю не вживають алкоголю". Ініціяторами фестивалю, який уже втретє відбувається в цьому селі, стали депутат Львівської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода Роман Ковальчук, голова Голубицької сільської ради Любов Крутяк та Бродівська районна організація ВО "Свобода". Захід відбувся за підтримки Львівської обласної ради, Бродівської районної ради, Голубицької сільської ради, молодіжної громадської організації "Сокіл" та народного депутата України від ВО "Свобода" Ірини Сех. Партнером фестивалю виступив Національний природний парк "Північне Поділля".

Гостями фестивалю були народний депутат України Ірина Сех, депутат Львівської обласної ради Володимир Чехут, депутати Бродівської районної ради від ВО "Свобода". Святкування розпочалось із урочистого покладання квітів до символічної могили воїнів УПА у Голубиці та Жаркові. З вітальним словом виступила меценат фестивалю, народний депутат України Ірина Сех.

"Фестиваль, який упродовж багатьох років крокує селами та містечками Львівщини, названо "Стежками героїв". Саме так ми назвали наші фестивалі, що відбуваються на героїчних місцях, у справді героїчних наших українських селах. наша стежка саме сюди – у Голубицю", – зазначила свободівка. Ірина Сех також нагадала присутнім історію загибелі районного керівника ОУН Олекси Сітки, який загинув у цій місцевості: "Сьогоднішній фестиваль – у пам'ять про відомих і невідомих хлопців із наших українських міст та сіл, на славу нашим українським трударям, тим, чиї натруджені руки працюють для слави держави". Націоналістка передала вітання від голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока, який у ці дні зустрічається з українцями на Східній Україні, від народного депутата Олега Панькевича, який проводить зустрічі з українцями у Польщі.

Пісенну програму розпочав лавреат обласних та міжнародних конкурсів, народний фольклорний ансамбль "Криниченька" під керівництвом Н.Ковальчук. Слухачі почули музичні композиції у виконанні Ярослава Антонійчука та Іванни Савченко з гурту "Ріка Життя", оперний спів солістів Львівської національної опери Романа Ковальчука, Юрія Трицецького, народного артиста України Степана Степана, солістки оперної студії (м. Львів) Оксани Нагай, духовий оркестр "Галицькі дударі". Також порадували своїми піснями юні виконавиці Ярина Шуст та Ярина Романів.

Гості фестивалю мали можливість подивитися виставку виробів народних умільців, відвідати майстер-клас із народних промислів, а також взяти участь в екологічних конкурсах та вікторинах, які проводили фахівці з НПП "Північне Поділля".

Під час фестивалю місцеві ґаздині частували гостей запашним короваєм та кулішем. Наостанок гості та жителі Голубиці виконали "Многая літа" та український славень, а ініціятор фестивалю Роман Ковальчук подарував жителям компакт-диск із власними піснями "Холодний Яр".

Довідка: 2007 року в с. Голубиця на Брідщині відбулося освячення пам'ятного хреста на місці загибелі надрайонового провідника ОУН Олекси Сітки "Підкови". Хрест було встановлено з ініціятиви Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Священики із Голубиці освятили хрест, пізніше відбулося віче, у якому взяли участь Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, заступник Голови ВО "Свобода" Олег Панькевич, очевидці цієї події, а також родичі провідника. На вшануванні була присутня зв'язкова Олекси Сітки Євгенія Гаврилюк. Фестиваль "Стежками героїв" традиційно проводять у селі в пам'ять про провідника УПА Олексу Сітку та инших героїв національно-визвольної боротьби.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За вбивство та розбій - 15 ...
Наступна новина: В органах Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ