Загальноосвітні навчальні заклади Чернігівщини готуються до нового навчального року

Загальноосвітні навчальні заклади Чернігівщини готуються до нового навчального року

13.08.13 08:05 0 796
В області завершується підготовка навчальних закладів до роботи в новому 2013-2014 навчальному році та роботи в осінньо-зимовий період. Про це йшлося під час засідання робочої групи регіонального Комітету з економічних реформ «Реформування гуманітарної сфери» під головуванням в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Музики 12 серпня ц.р.

У 598 загальноосвітніх навчальних закладах проведено поточні ремонти, у 24 – капітальні. Вже проведено капітальні і поточні ремонти будівель та приміщень навчально-житлового призначення, відомчого котельного господарства, енергетичного обладнання, систем протипожежного захисту, зовнішніх інженерних мереж. Триває закупка палива та проводиться комісійне обстеження технічного стану будівель і споруд із наступним отриманням паспортів готовності.

На виконання нових соціальних ініціатив Президента України «Діти-майбутнє України» та у рамках реалізації обласної цільової Програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки на Чернігівщині ведеться активна робота щодо розширення мережі ДНЗ та повернення дошкільних навчальних закладів, які функціонували не за призначенням. Уже відкрито Вороб’ївський та Биринський НВК Новгород-Сіверського району та відновлено роботу Подільського ДНЗ Срібнянського району. Кількість місць у дошкільних закладах збільшується і за рахунок відкриття додаткових груп.

На 96 опорних шкіл області отримали найсучасніше мультимедійне обладнання та комплекти електронних засобів навчання. Проведено процедуру закупівлі електронних підручників для 121 навчального закладу по 56 екземплярів кожному.

Крім того, до 1 вересня поточного року планується ввести в експлуатацію 39 внутрішніх санвузлів. За кошти державного бюджету для організації підвозу учнів до опорних шкіл буде придбано ще 5 автобусів.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Заступник начальника ...

КОМЕНТАРІ