Чернігівська область: горить суха трава

Чернігівська область: горить суха трава

13.08.13 08:30 0 933
На Чернігівщині до підрозділів Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій продовжують надходити повідомлення про загоряння сухої трави. Так, тільки упродовж вихідних в області зафіксовано 5 загорянь сухої трави на загальній площі майже 8 га в селах Макишин та В. Листвен Городнянського району, біля сіл Роїще та Н. Білоус Чернігівського району та в м. Корюківка.

Додамо, що гасити такі пожежі не просто, оскільки вони мають високу швидкість поширення вогню, особливо у вітряну погоду. Тож, якби не оперативне втручання підрозділів ДСНС, полум'я могло поширитися на господарські, житлові будівлі та лісонасадження. З цим зазначимо, що шкода від подібних пожеж багатолика і вкрай небезпечна, адже вогонь руйнує родючий шар ґрунту та знищує корисливих комах, які живуть у ньому. Крім того, при горінні у повітря потрапляють пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали й низка канцерогенних сполук, а також діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовини.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області звертається до населення з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем. Не кидайте непогашені сірники та недопалки, особливо у лісопаркових зонах та на полях з сухою рослинністю.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більш ніж удвічі зросли ...
Наступна новина: Хмельницька область: на р. ...

КОМЕНТАРІ