Дільничні інспектори

Дільничні інспектори "за гарячими слідами" затримали грабіжника

13.08.13 08:01 0 775
До чергової частини Антрацитівського райвідділу міліції Луганщини зателефонувала жінка і повідомила про те, що до її будинку проник невідомий чоловік, побив та пограбував.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

«Зі слів потерпілої, – розповідає начальник Антрацитівського РВ міліції Микола Бородін, – нам стало відомо, що жінка, прийшовши з роботи, займалася в будинку господарськими справами. Через незамкнені двері до будинку зайшов незнайомий чоловік і почав вимагати в неї гроші. Господиня стала кричати і намагалася пояснити незнайомцеві, що грошей у неї немає. Тоді грабіжник став бити її, а потім бризнув у обличчя сльозогінним газом. Поки жінка приходила до тями, зловмисник зірвав з неї ланцюжок з хрестиком, забрав два мобільних телефони і швидко вибіг з будинку. Як пояснила жінка, вона практично всіх жителів знає, а ось той, хто напав на неї, був їй не знайомий».

Для розкриття даного злочину всім працівникам райвідділу були роздані орієнтування з прикметами ймовірного зловмисника.

Дільничні інспектори, які обслуговують дану територію, лейтенант міліції Євген Чернявський і капітан міліції Єгор Заруба, не гаючи часу, стали проводити бесіди з особами, які стоять на профілактичному обліку, з місцевими мешканцями, розповідаючи про прикмети зловмисника, і з'ясовуючи – чи не з'являвся хтось чужий в селищі.

У ході подворового обходу увагу «шерифів» привернула до себе компанія з трьох чоловіків. Двоє з компанії, були їм добре знайомі, бо стояли на обліку, як раніше судимі особи. А ось третього їхнього приятеля дільничні бачили вперше. Тим паче, побачивши працівників міліції, він явно якось занервував.

При перевірці документів у незнайомця, з'ясувалося, що це 39-річний мешканець сусідньої області, раніше судимий. На території України ніде не зареєстрований і певного постійного місця проживання не має. Дільничними інспекторами міліції даний громадянин був доставлений до районного відділу міліції.

При проведенні особистого огляду слідчий виявив у чоловіка предмети і речі, викрадені у жінки. Та й потерпіла одразу ж впізнала в ньому свого кривдника.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 статті 186 КК України (грабіж). Затриманому оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Антрацитівський РВ ГУМВС

України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ