За отримання неправомірної вигоди держслужбовець може опинитися за ґратами

За отримання неправомірної вигоди держслужбовець може опинитися за ґратами

13.08.13 09:56 0 774
До Головного управління міністерства внутрішніх справ Одеської області звернувся приватний підприємець з заявою про те, що співробітник однієї держструктури вимагає у нього неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за виключення його об'єкта торгівлі зі списку об'єктів, що підлягають демонтажу на території міста Одеси.

«У ході проведення оперативно-розшукових заходів, розповів заступник начальника відділу УДСБЕЗ підполковник міліції Ігор Форнальчук, - у своєму службовому кабінеті посадовця було затримано при одержанні неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів США.

Нині співробітнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрано запобіжний захід у вигляді застави. Також судом його відсторонено від займаної посади на час досудового розслідування».

За вищезазначеною статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: “Важливо, аби ...
Наступна новина: Луцька ОДПІ: Малому та ...

КОМЕНТАРІ