Донеччанка подякувала міліціонерам за те, що знайшли її доньку

Донеччанка подякувала міліціонерам за те, що знайшли її доньку

13.08.13 10:56 0 1021
Мати двох дітей звернулася з подякою на адресу співробітників сектора кримінальної міліції у справах дітей Будьоннівського РВ м. Донецька і особисто його начальника Юрія Гладких. Міліціонери за 4 години відшукали дівчинку.

15-річна дев'ятикласниця пішла в школу на випускній і не повернулася додому. Школярка неодноразово уходила з будинку, тому спочатку мама намагалася шукати її самостійно. Вночі дівчинка подзвонила з незнайомого номера і сказала: «Мама, не шукай мене, або я з собою щось зроблю». Після такого повідомлення стривожена мати звернулася до міліції.

Перше, що зробили правоохоронці, - орієнтували на пошук зниклої всі патрульні наряди міста. Юрій Гладких і співробітники КМСД прочісували район з фотографією дівчинки в руках. Опитали її однокласників, знайомих сім'ї, сусідів, проте ніхто не міг сказати, куди вона могла піти. Після кількох годин напружених пошуків школярка була виявлена в Кіровському районі, де гуляла вулицями з банкою енергетичного напою в руках.

Дівчина здивувалася, побачивши міліціонерів: вона розраховувала, що вони довго не зможуть її знайти. Повертатися додому норовистому підліткові не хотілося. Правоохоронці розуміли, що навіть якщо вони зараз повернуть її додому, нова втеча – це питання часу. І тоді Юрій Гладких, педагог за першою спеціальністю, вирішив поговорити з дитиною щиро, з'ясувати, що спонукає її збігати з дому і вести бродяжницький спосіб життя.

Бесіда з дівчинкою була довгою. Через нелегкий період в житті, перехідний вік їй хотілося бути незалежною, робити все, що надумається, ні перед ким не звітуючи. До виховної роботи з підлітком був підключений і штатний психолог райвідділу.

Врешті-решт, начальникові КМСД удалося переконати її повернутися в сім'ю. Він пояснив, що не можна так поступати з матір’ю, яка любить її і дуже переживає, а також несе відповідальність за дитину. Дівчинка поставила себе на місце своєї мами і зрозуміла, як важко доводиться жінці.

- Після розмови з міліціонерами моя дитина абсолютно змінилася, - говорить мати утікачки, до якої ласкаво притискається її молодша, 4-річна дочка, - з'явилася пошана, вона почала по-іншому ставитися, плаче і говорить «мамуся, я тебе люблю і більше так ніколи не зроблю». Я вдячна співробітникам міліції у справах дітей за те, що вони повернули мені мою дитину.

Всього в Будьоннівському районі цього року було зареєстровано 12 дітей, які самовільно покинули місце проживання.

- Всі вони були розшукані протягом доби. На сьогоднішній день у нас немає жодної дитини, яка числиться зниклою без вісті, - відзначає Юрій Гладких.

Старший лейтенант міліції в разі пропажі дитини рекомендує негайно звертатися до органів внутрішніх справ, не втрачаючи дорогоцінного часу: «Ми обов'язково вам допоможемо».

Прес-служба Донецького МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ОДА нагадує ...
Наступна новина: Індію звинувачують в ...

КОМЕНТАРІ