Вінницька міліція закликає громадськість до співпраці

Вінницька міліція закликає громадськість до співпраці

13.08.13 14:57 0 960
Охорона громадського порядку – справа всієї громади. Під таким гаслом у Вінницькому міському відділі міліції відбулась зустріч правоохоронців з представниками міської влади, приватних охоронних структур, вищих навчальних закладів, громадських організацій та формувань. Стан правопорядку та взаємодія органів внутрішніх справ з громадськими формуваннями обговорили учасники наради. Запорука правопорядку – участь громадськості у цій справі, - розповів заступник міського голови Володимир Слишинський. - Спільна діяльність міліції та об’єднань населення, які беруть участь у боротьбі з правопорушеннями й охороні громадського порядку, допоможе зробити наше місто безпечним і міська влади буде докладати усіх зусиль, аби у Вінниці було відроджено конструктивну взаємодію з громадськими формуваннями.

Особливо допомогу громадських формувань відчувають правоохоронці під час проведення масових заходів і акцій, адже учасники таких об’єднань допомагають запобігти порушенням громадського порядку.

Вже понад два роки у Вінниці діє громадське формування по охороні правопорядку «Гепард», яке нараховує 28 чоловік. В стадії створення об’єднання «Правопорядок-Поділля». Лише цього року завдяки їх зусиллям розкрито два злочини та припинено понад 30 спроб скоєння кримінальних правопорушень. Щодня 20 громадських помічників заступають на несення служби спільно із співробітниками міліції. На даний час у Вінниці нараховується близько 60 представників громадського формування.

Міліціонери звернулись до керівників вищих навчальних закладів та представників недержавних охоронних структур з проханням брати більш активну участь у забезпеченні правопорядку на території міста та розглянути можливість створення громадських формувань з охорони громадського порядку, адже найважливіше значення має участь широкої громадськості в боротьбі зі злочинністю та іншими антисоціальними явищами.

За словами начальника громадської безпеки Вінницького міського відділу міліції Романа Мушака, в разі біди найперше, куди звертається людина, це міліція. Але правоохоронцям потрібен і зворотний зв'язок. Люди повинні розуміти, що, допомагаючи міліції, вони роблять спільну справу – борються зі злочинністю. Адже спільними зусиллями можна зробити набагато більше, ніж поодинці.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Прес-служба Міндоходів у ...

КОМЕНТАРІ