Правозахисники США закликають присудити Нобелівську премію миру Меннінгу

Правозахисники США закликають присудити Нобелівську премію миру Меннінгу

13.08.13 08:50 0 776
Правозахисні групи США зібрали понад 100 тисяч підписів під закликом до Нобелівського комітету присудити премію миру цього року Бредлі Меннінгу. Меннінг – американський солдат, засуджений за шпигунство і видачу секретних матеріалів Wikileaks. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Організація RootsAction уже представила петицію комітету в Осло. Норман Соломон, один із засновників групи, заявив, що Меннінг зокрема допоміг зупинити війну в Іраку. Крім того, на його думку, нагородження Меннінга призом могло б допомогти відновити репутацію Нобелівського комітету (після того, як у 2009 році приз присудили президенту США Бараку Обамі).

Наразі Меннінгу загрожує до 90 років позбавлення волі. Раніше військовий суд США визнав американського військовослужбовця Бредлі Меннінґа, звинуваченого у передачі Інтернет-сайту Wikileaks таємної інформації, що він не помагав посередньо ворогові. Якщо б суд визнав, що він це зробив, звинуваченому загрожувало б довічне ув’язнення. Проте суд у Форт-Мід, що у штаті Меріленд, засудив Меннінґа, який походить із штату Оклагома, за кілька менших злочинів, включно з крадіжкою громадської власності та незаконне копіювання таємної інформації, яка опісля була оприлюднена онлайн.

Проти Меннінґа висунуто 21 кримінальне звинувачення, включно зі шпигунством і комп’ютерним шахрайством, у зв’язку з передачею понад 700 тисяч американських документів, які були оприлюднені на сторінці Інтернету, що виступає проти засекречення інформації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі пройде ...
Наступна новина: Держземагентство Львівщини ...

КОМЕНТАРІ