На Буковині припинила діяльність ще одна нарко-лабораторія

На Буковині припинила діяльність ще одна нарко-лабораторія

13.08.13 10:23 0 1117
У судовій практиці Буковини вперше за останні десять-п’ятнадцять років «почесне» місце на лаві підсудних займав 18-річний чернівчанин, який звинувачувався одразу у шести (!) злочинах, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних та психотропних речовин.
Матеріали розслідування засвідчують, що юнак, зазнавши повного «провалу» у злочинній «кар’єрі» крадія та шахрая (у 2011 році був викритий у серії крадіжок із квартир та шахрайських дій і, як неповнолітньому, суд призначив йому умовне покарання), вирішив дещо змінити «спеціалізацію» і вдався до наркобізнесу - у липні 2012 у приватній квартирі батьків облаштував сучасну міні-нарко-лабораторію, придбав необхідні хімічні препарати і впродовж найближчих трьох місяців виготовляв психотропну речовину – амфетамін.
Уже готовий «товар» підліток реалізовував любителям «кайфу» на нічних дискотеках або ж у під’їздах будинків поблизу ринку «Центральний», біля якого мешкав. Особливо ж «цінних» «клієнтів» приймав у власній квартирі і за певну додаткову грошову «надбавку» дозволяв їм вживати власноруч виготовлений «продукт» безпосередньо у лабораторії. Більше того, для розширення «ринку збуту», запрошував додому ровесників і цілеспрямовано призвичаював їх до психотропну. Вже через тиждень-другий вони ставали наркозалежними і самі за будь-які грошові суми благали «благодійника» реалізувати їм уже так потрібну «дозу»…
Своє бізнес-уподобання фігурант, звичайно ж, усіляко приховував і від батьків, і від правоохоронців: до найменших дрібниць планував кожну торгову «операцію» з реалізації «товару», для спілкування по телефону із потенційними споживачами розробив, навіть, спеціальний жаргон (готовий «товар» вони, для прикладу, називали «щастям», необхідність спожити чергову «дозу» - «поласувати морозива» тощо).
І все ж ці заходи перестороги від затримання та викриття у протиправній діяльності його не врятували – черговий збут «порції» амфітаміну оперативники зафіксували на «цифровик», а також цього ж дня з його помешкання у ході санкціонованого обшуку вилучили заготовлені для хімічних реакцій препарати, саме обладнання міні-лабораторії, дві готові для реалізації «дози» та значну суму коштів, виручених, без сумніву, від реалізації «кайфу». Окрім того, затримали й двох «клієнтів», які перебували у стані психотропного сп’яніння.
Провину юного нарко-«бізнесмена» у безпосередній причетності одразу до шести (!) нарко-злочинів (незаконне виготовлення та збут психотропних речовин; привласнення обладнання, схиляння до вживання, організація та утримування місця для незаконного вживання психотропних речовин або їх аналогів, а також використання коштів, здобутих від незаконного обігу психотропів – ст. 306-317 КК України) цими днями у судовому процесі було доведено у повному обсязі. І тепер фігурант за скоєне за вердиктом суду на довгих шість років та два місяці відбуває у місця суворої ізоляції від суспільства. За цим же вироком у нього конфіскують усе наявне особисте майно.


Володимир Драюк, ТУ ДСА України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ