Прес-служба Міндоходів у Чернівецькій області просить розмістити в ЗМІ наступні нагадування та повідомлення для платників

Прес-служба Міндоходів у Чернівецькій області просить розмістити в ЗМІ наступні нагадування та повідомлення для платників

13.08.13 15:20 0 1007
«Електронізоція» РРО – шлях до скорочення кількості перевірок

На початок серпня нинішнього року здатних працювати з електронною стрічкою реєстраторів розрахункових операцій платників податків, що перебувають на обліку в Головному управлінні Міндоходів у Чернівецькій області, перевищило 1,8 тис. Це понад 44 відсотки від кількості зареєстрованих на Буковині реєстраторів розрахункових операцій.
Зважаючи на те, що введення штрафів за подання звітності з касових апаратів не в електронному вигляді законотворець відстрочив до 1 січня 2014року платники мають насамперед чітко зрозуміти, що на сьогодні правове регулювання проведення готівкових розрахунків та застосування РРО передбачає для всіх представників бізнесу, які у своїй роботі використовують касову техніку обов’язок працювати з електронною стрічкою. Тобто сам процес модернізації РРО не перенесено і всі користувачі РРО повинні не зволікаючи приєднуватися до онлайн-системи передачі даних.
Платникам податків, серед всіх принципово важливих переваг цифрової стрічки насамперед слід врахувати найперше - це зменшення паперового обігу, оскільки не потрібно щодня роздруковувати звіти з касових апаратів, зберігати та найголовніше – це можливість зведення до мінімуму перевірок фахівцями Міндоходів. В рамках цієї «електронізації» розбіжності між обсягами виторгу платника, що зазначені в звітності та первинною документацією, виявлятимуть дистанційно і заздалегідь.
Суб'єктам господарювання, які не мають можливості подання інформації по дротових або бездротових каналах зв'язку, нагадуємо, що 15 серпня 2013 року останній день подання звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за липень 2013 року.


Прес-служба ГУ Міндоходів
у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ