Електронними акцизними марками боротися з контрабандою тютюну значно легше - Костянтин Красовський

Електронними акцизними марками боротися з контрабандою тютюну значно легше - Костянтин Красовський

13.08.13 11:21 0 940
З допомогою електронних акцизних марок буде легше протидіяти контрабанді тютюну, особливо, якщо такі ж норми будуть впроваджувати і країни-сусіди. Таку думку висловив у ексклюзивному коментарі каналу БТБ завідувач відділу контролю за тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Костянтин Красовський.

Красовський нагадав, що Міністерство доходів і зборів планує з 2014 року відмовитися від паперової акцизної марки. Натомість кожну упаковку цигарок позначатимуть шестизначним кодом, який неможливо підробити. За цим кодом можна простежити всю історію руху партії: від виробника - до роздрібного продавця. Після сканування коду закордонні митники дізнаються, на якому етапі продажу партія зійшла з легального обігу, та передають інформацію відповідним органам в Україні.

За словами Красовського, схема ефективно протидіє незаконному вивезенню цигарок з країни, вона запроваджена в деяких європейських країнах. Якщо наші сусіди також запровадять цю норму, то визначати постачальників контрабанди буде дедалі простіше.

"Аналогічним чином, якщо сусідні країни - Росія, Білорусь - введуть таку систему, так само український митник чи прикордонник, який побачить такі сигарети, він може побачити і зорієнтуватися, що інші юридичні особи були пов'язані з контрабандистами," – зазначив Красовський
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ