Зниження ставки ПДВ до 9% виведе економіку з тіні - Сергій Прохоров

Зниження ставки ПДВ до 9% виведе економіку з тіні - Сергій Прохоров

13.08.13 13:11 0 780
Пропоноване з наступного року зниження в Україні ставки ПДВ до 9% виведе економіку з тіні, а ухиляння від сплати збору при податкові з обороту 1-2% втратить сенс. Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров.

Коментуючи проект Міндоходів і зборів України щодо зниження з 1 січня 2014 року ставки ПДВ з 17% до 9% та впровадження податку з обороту - 2% в середині країни та 1% - для експорту, Сергій Прохоров зазначив: "Цей податок більш прозорий і він не дозволяє використовувати теми з ПДВ, тому йдеться про те, що атмосфера в економічному просторі буде більш сприятливою і більш зрозумілою».

«Не буде вигідно створювати схеми з ПДВ, ці схеми не будуть більше мати економічного сенсу. А раз так, то частина економіки піде з тіні на той простір економічний, якого ми всі намагаємося досягти», - вважає перший віце-президент УСПП.

Нагадуємо, Міндоходів і зборів України в липні оприлюднило законопроект, яким передбачено знизити чинну ставку податку на додану вартість до 9% та скасувати будь-які пільги зі сплати цього податку, а також ввести податок з обороту на рівні 1-2%

Зараз в Україні діє ставка ПДВ у 20%, а з 1 січня 2014 р. у Податковому кодексі закладена ставка - 17%.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ