На Волині суми автовідшкодування ПДВ зросли на 33 мільйони гривень

На Волині суми автовідшкодування ПДВ зросли на 33 мільйони гривень

13.08.13 13:21 0 785
Протягом семи місяців 2013 року волинському бізнесу в автоматичному режимі відшкодовано 104,2 мільйона гривень податку на додану вартість. За такий же період торік сума автовідшкодування ПДВ підприємствам області становила 71,3 мільйона гривень.

Окрім збільшення сум отриманої бюджетної компенсації в автоматичному режимі, спостерігається зростання повернення ПДВ загалом.

«Враховуючи залишки невідшкодованих сум ПДВ на початок 2013 року, в поточному році грошовими коштами суб’єктам господарювання на Волині відшкодовано 243,2 мільйона гривень ПДВ. Це більше, як минулого року на 38,3 мільйона гривень», – розповіла заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк.

За словами посадовця, така динаміка бюджетної компенсації дозволяє, окрім виконання державою зобов’язань із поточного відшкодування, поступово скорочувати залишки невідшкодованих сум ПДВ у попередні роки.

«Лише цього року на Волині залишки невідшкодованого у минулі роки ПДВ скорочено на 15,3 відсотка, або на 21 мільйон гривень. Тобто, держава в особі Міністерства доходів і зборів України демонструє свої наміри забезпечити належні умови для ведення бізнесу, відповідно, ми сподіваємося на підвищення інвестиційної привабливості Волині. Конкретні кроки у напрямку виконання державою зобов’язань перед сумлінним бізнесом найкраще ілюструє своєчасне відшкодування ПДВ», – зазначила Інна Степанюк.

Довідково: За сім місяців поточного року підприємствами області задекларовано до відшкодування на рахунки 221,9 млн.грн. або на 16,5 відсотків більше проти відповідного періоду 2012 року.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ