17 серпня на Львівщині відкривається сезон полювання на пернатих

17 серпня на Львівщині відкривається сезон полювання на пернатих

13.08.13 14:20 0 789
Департамент екології та природних ресурсів повідомляє, що 17 серпня 2013 р. відкривається мисливський сезон, що дозволяє полювання на пернату дичину.

Нагадуємо, що до полювання допускатимуться лише ті мисливці, в яких наявні документи на право полювання, передбачені ст.14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Згідно з наказом полювання розпочнеться з 18.00 год. 17 серпня 2013 р. і триватиме до 31 грудня 2013 року. Полювання здійснюється на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої та червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів, нерозня, широконіски, шилохвості), лиску, курочку водяну, пастушків, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка).

Полювання можна проводити лише в суботу і неділю. Власники мисливських собак лягавих порід і спанієлів з жовтня 2013 р. можуть полювати ще й у середу, за окремими відстрілочними карточками.

Крім того, встановлено норми добування пернатої дичини: один мисливець за день полювання не може добути більше, ніж двох гусок, чотирьох качок, п’ять лисок, чотирьох водяних курочок, десять куликів, десять голубів чи п’ятнадцять перепілок.

Департамент екології та природних ресурсів закликає мисливців перед натисканням на гачок рушниці переконатися, що пострілом не буде знищено рідкісного, занесеного до Червоної книги України або забороненого для полювання птаха та радить мисливцям ретельно ознайомитись із Законом України «Про мисливське господарство та полювання». У разі порушення правил полювання, винні особи нестимуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ