У Львівській області обласна робоча група з питань погашення податкового боргу заслухає керівників районів, які мають найбільшу заборгованість

У Львівській області обласна робоча група з питань погашення податкового боргу заслухає керівників районів, які мають найбільшу заборгованість

13.08.13 13:58 0 990
З метою створення умов для своєчасної виплати заробітної плати та інших соціальних виплат розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено план заходів у розрізі міст обласного значення та районів області щодо наповнення місцевих бюджетів, економного та раціонального використання бюджетних коштів, посилення бюджетної дисципліни.

Згідно з планом заходів доведено районним державним адміністраціям і виконкомам міських рад міст обласного значення планові обсяги додаткового фінансового ресурсу, що необхідно вишукати в 2013 році, на загальну суму 112,3 млн. гривень.

Так, станом на 1 серпня 2013 року від проведених заходів додатково вишукано та зекономлено загалом 55,1 млн. гривень.

Проте план заходів у містах Бориславі виконано на 24,1 відсотка, Дрогобичі – 63,3 відсотка, Самборі – 53,5 відсотка, Самбірському районі - 62,4 відсотка.

Турбує те, що в згаданих територіях не вистачає асигнувань на виплату зарплати працівникам бюджетних установ, що призводить до заборгованості із зазначених видатків вже в серпні – вересні поточного року. Окрім цього, в згаданих територіях має місце систематичне порушення термінів виплати заробітної плати (із запізненням до 15-20 днів).

Все це є наслідком того, що відповідні місцеві органи влади не вживають конкретних заходів з удосконалення мережі та штатів бюджетних установ, допускається неефективне управління наявним фінансовим ресурсом і погіршується якість надання населенню гарантованих державою послуг.

З цього приводу керівників зазначених вище міст обласного значення та району 13 серпня 2013 року планується заслухати на засіданні обласної робочої групи з питань погашення податкового боргу, мобілізації надходжень до бюджетів усіх рівнів та ефективного використання бюджетних коштів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ