У Львівській області для платників податків Сокальщини проведено черговий семінар

У Львівській області для платників податків Сокальщини проведено черговий семінар

13.08.13 14:51 0 908
Під час семінару працівники Сокальської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області ознайомили платників податків із змінами, внесеними до діючого податкового законодавства та сконцентрували увагу присутніх на актуальних питаннях застосування законодавства щодо адміністрування податку на прибуток підприємств.

Також розглянуто питання порядку складання, заповнення і подання місячної та квартальної податкової звітності, у тому числі подання податкової звітності в електронному вигляді, ознайомлено бухгалтерів з основними порушеннями податкового законодавства, які були виявлені проведеними документальними перевірками суб’єктів господарювання – юридичних осіб протягом січня-липня 2013 року.

На завершення податківці відповіли на запитання присутніх.

Ми придбали основні засоби та земельну ділянку. Чи можна включати до складу витрат при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток плату за земельну ділянку, на якій розташовані ці основні засоби, які не використовуються у господарські діяльності?

При обчисленні об’єкта оподаткування платник податку має право відносити до складу витрат витрати на сплату земельного податку, а також орендну плату за земельні ділянки державної і комунальної власності за умови належного документального оформлення договору придбання землі або договору користування землі.

Наше підприємство придбало торговий патент. Як у податковій декларації з податку на прибуток підприємства відображаються витрати на придбання патентів?

Відповідно до Податкового кодексу України податок, отриманий від діяльності, яка підлягає патентуванню, підлягає сплаті до бюджету в сумі, яка визначена відповідно до розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємства» Податкового кодексу України, і зменшена на вартість придбаних торгових патентів на право провадження такого виду діяльності.

Однак потрібно врахувати, що платник податку, який проводить діяльність, що підлягає патентуванню, зобов’язаний окремо визначати податок від кожного виду такої діяльності та окремо визначати податок від іншої діяльності. З цією метою ведеться окремий облік доходів, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню, та витрат, пов’язаних з веденням діяльності з урахуванням від’ємного значення як результату розрахунку об’єкта оподаткування.

Чи включаються до складу витрат, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування податком на прибуток, орендні платежі за договором оренди земельної ділянки, сплачені після закінчення терміну дії договору оренди, якщо новий договір на стадії переоформлення?

Якщо підприємство продовжує користуватися земельною ділянкою після закінчення строку договору оренди на тих самих умовах і здійснює процедуру оформлення нового договору оренди земельної ділянки, то до поновлення договору таке підприємство має сплачувати орендну плату за землю відповідно до умов попереднього договору. При цьому зазначені орендні платежі платник податку має право відносити до складу витрат при обчисленні об’єкта оподаткування податком на прибуток за умови використання земельних ділянок у господарській діяльності.

Як у податковій декларації з податку на прибуток продавця відобразити операцію з повернення покупцем раніше придбаних ним товарів?

У разі повернення проданих товарів (робіт, послуг) чи права власності на такі товари платник податку – продавець повинен у звітному періоді, в якому сталося таке повернення або перехід права власності, одночасно з перерахунком (зменшенням) доходів (рядок 03.26 додатка ІД «Інші доходи» до податкової декларації з податку на прибуток підприємства) зменшити суму витрат цього звітного періоду (рядок 06.4.25 цієї декларації) на собівартість таких товарів (робіт, послуг).

Чи оподатковуються неприбутковою організацією доходи від надання майна в оренду?

Неприбуткові установи та організації, які отримують доходи від надання майна в оренду, мають сплатити податок на прибуток, який визначається як сума доходів, отриманих із таких джерел, що зменшена на суму витрат, пов’язаних з отриманням таких доходів, але не вище суми таких доходів.

Наше підприємство (платник податку на прибуток) отримало від юридичної особи – платника податку на прибуток на загальних підставах поворотну фінансову допомогу. Чи включається така поворотна фінансова допомога до складу доходів при визначенні об’єкта оподаткування?

Сума поворотної фінансової допомоги, отриманої від платника податку на прибуток на загальній системі оподаткування не включається до доходів, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ