У Тернополі затверджено генеральний план та розроблено адресний реєстр будинків

У Тернополі затверджено генеральний план та розроблено адресний реєстр будинків

13.08.13 13:06 0 831
У місті розробили електронний реєстр адресних номерів об′єктів нерухомості, затвердили генплан, виконано проектні пропозиції на реконструкцію міських фонтанів по бульвару Данила Галицького в парку Національного відродження та в парку «Топілье». Про вагомі досягнення у галузі містобудування та архітектури спілкуємося з головним архітектором міста – Василем Бесагою.

«Найперше хочу відзначити, що на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про затвердження Положення про адресний реєстр об′єктів нерухомості міста Тернополя. Дане Положення розроблено з метою забезпечення формування єдиного адресного простору на території міста Тернополя, формування єдиної інформаційної системи присвоєння адрес, - розповів Василь Бесага, начальник управління містобудування, архітектури та кадастру, головний архітектор міста. - Адресний реєстр об'єктів нерухомості міста Тернополя - це електронна база даних, яка містить відомості про адреси об'єктів нерухомості, що розташовані на території міста Тернополя».

Після затвердження генерального плану м. Тернополя в 2010 році міською радою продовжується виготовлення наступних етапів містобудівної документації на місцевому рівні відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

«Протягом 2012 р. на замовлення міської ради Державним підприємством «Український регіональний спеціалізований науково-реставраційний інститут «Укрзахідпроектреставрація» виконано Історико-архітектурний опорний план м. Тернополя. Даний вид містобудівної документації, яка затверджена рішенням Тернопільської міської ради від 15.02.2013 р. №6/29/11, встановив межі та режими використання охорони пам′яток архітектури та містобудування для м. Тернополя, - зауважує пан Василь. - Даною документацією по місту зафіксовано 5 пам′яток архітектури та містобудування, які включені в Державний реєстр культурного надбання України, 190 пам′яток архітектури та містобудування місцевого значення, 50 пам′яток історії, 9 пам′яток археології та 9 пам′яток природи місцевого значення».

За задумом місто повинно не тільки зберегти, але й отримати нове відновлене його обличчя, відтак, у Тернополі проводиться робота по вивченню пам′яток на предмет їх реставрації з метою відтворення гармонійного середовища історичної частини міста. Для цього поетапно виготовляється проектна документація на оздоблення фасадів цінних споруд міста з обов′язковим збереженням пластики і відновленням втраченого. Окремі об′єкти по вул. М. Коперника та бульв. Т.Шевченка вже реставрують.

«Протягом 2013 року управлінням містобудування, архітектури та кадастру виконано проектні пропозиції на реконструкцію міських фонтанів по бульвару Данила Галицького в парку Національного відродження та в парку «Топілье», - каже Василь Бесага. - За цими пропозиціями управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології виконано проектно-кошторисну документацію і згідно проведених тендерів вже завершують будівельні роботи в парку «Топільче» на бульварі Данила Галицького».

Для впорядкування прибудинкових територій КП «Місто» виконано документацію на 20 дитячих майданчиків відпочинку в мікрорайонах міста. Роботи по їх встановленню вже проводяться.

«Важливим видом містобудівної документації на місцевому рівні являються плани червоних ліній вулиць міста, які не тільки необхідні згідно законодавства, але й суттєво допоможуть проводити дальшу роботу по впорядкуванню міського середовища, - зауважує головний архітектор. - Розробником генерального плану міста, Державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» виконано на замовлення міської ради документацію по планах червоних ліній магістральних вулиць міста. Документація затверджена відповідними рішеннями Тернопільської міської ради. Виконання проектних робіт по вулицях місцевого значення розпочато, яке планується завершити до кінця 2013 року. Також на замовлення Тернопільської міської ради інститутом «Діпромісто» завершуються роботи по виготовленню документації «План зонування території міста». Громадські обговорення даного виду містобудівної документації будуть проводитися в серпні-вересні 2013 р».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Динамо" хоче купити ...

КОМЕНТАРІ