На Тернопіллі вирушаючи на полювання, будьте відповідальними

На Тернопіллі вирушаючи на полювання, будьте відповідальними

13.08.13 13:51 0 1138
З 17 серпня на Тернопільщині офіційно розпочнеться сезон полювання на пернату дичину, а це означає, що у мисливців зосталося зовсім небагато часу, аби підготувати необхідні дозвільні документи, перевірити справність та безпечність спорядження.

Йдучи на полювання, транспортуючи чи переносячи здобич, мисливець зобов'язаний мати при собі: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин, відстрільну картку, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі використання мисливських собак чи інших ловчих звірів, на них потрібно мати відповідний паспорт. Ці документи ловець зобов’язаний пред’явити на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

З метою здійснення належного контролю за безпечним використанням мисливської вогнепальної зброї, недопущення надзвичайних подій, в області створено спеціальні рейдові групи. Вони стежитимуть за дотриманням мисливцями правил полювання та поводження із зброєю.

Та передусім мисливці мають усвідомити, що від дотримання елементарних правил безпеки під час полювання залежить їхнє життя та здоров’я. Міліціонери застерігають: у жодному разі не можна вирушати в мисливські угіддя у стані алкогольного сп’яніння, це загрожує неабиякою небезпекою. Що стосується зброї, то на її використання обов’язково повинен бути дійсний дозвіл (документ у якого збіг термін використання втрачає чинність), перевезення рушниць у зарядженому вигляді – табу, не можна також віддавати у користування власну зброю іншим особам. Порушенням закону є полювання у невідведених для цього місцях та в неналежний час, використання заборонених знарядь. За порушення правил полювання передбачена адміністративна та кримінальні відповідальність.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: На Рахівщині горяни ...

КОМЕНТАРІ