У Черкасах працівники міліції врятували дитину з палаючої квартири

У Черкасах працівники міліції врятували дитину з палаючої квартири

13.08.13 18:29 0 1125
Під час патрулювання відведеного маршруту в місті Черкаси працівники батальйону патрульної служби побачили, що до них біжать люди та прохають про допомогу. В розмові з громадянами вони зрозуміли, що в одній з квартир багатоповерхового будинку сталася пожежа і всередині приміщення знаходиться маленька дитина. Не роздумуючи ні хвилини, правоохоронці кинулися на допомогу.

Підбігши до будинку, працівники міліції побачили, що з балкону четвертого поверху виходять клуби диму. Швидко піднявшись по східцях до дверей квартири, вони почули дитячий плач: дитина благала про допомогу. Зайти до квартири не дозволяли броньовані двері, що були зачинені зсередини. Правоохоронці наказали хлопчику вийти на балкон, де є свіже повітря, а самі за допомогою залізного прута почали відмикати замок. Коли двері відчинились, інспектор патрульної служби старший прапорщик міліції Юрій Кот заскочив у середину. Та перша спроба виявилася не вдалою - вогонь та дим не дозволили міліціонеру дістатися дитини. Лише з четвертої спроби, накинувши на себе ковдру, яку дали мешканці будинку та облившись водою, працівник міліції зміг вийти на балкон. Хлопчик, побачивши чоловіка у формі вистрибнув йому на руки та з усієї сили вчепився в свого рятівника. Правоохорнець швико вибіг із палаючого приміщення та поніс дитину на двір, де йому було надано першу медичну допомогу. На місце пригоди прибули пожежники й ліквідували пожежу.

«Я ні на хвили не замислювався про те, що може трапитись зі мною, – розповідає Юрій Кот, - перед очима бачив заплакану дитину і думав лише про одне – необхідно якнайшвидше зайти всередину та врятувати малюка.

Як з’ясувалось пізніше, під час пожежі в квартирі знаходився лише 7-річний хлопчик. Нікого з дорослих вдома не було. Дитина надихалася чадного диму та дуже сильно злякалася. Йому було надано першу медичну допомогу і передано лікарям. Нині його здоров’ю нічого не загрожує. Батьки вдячні людям у погонах за проявлену мужність. Особливі слова подяки за спасіння дитини лунали безпосередньо на адресу інспектору патрульної служби Юрію Коту.

СЗГ УМВС України

в Черкаській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Учасники ОЗГ викрали ...

КОМЕНТАРІ