В гостях у вихованців

В гостях у вихованців "Казки" побували ветерани та працівники луганської міліції

13.08.13 18:41 0 946
В гостях у вихованців заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Казка» Луганського міського комунального підприємства «Теплокомуненерго» побували полковник міліції у відставці, заступник голови Ради ветеранів Луганського міськуправління Анатолій Стародубцев і діючі працівники цього ж управління.

Анатолій Іванович – справжня легенда, понад три десятки років відпрацював слідчим і стояв біля витоків створення цієї служби в далекому 1963 році.

Діти слухали гостей з великим інтересом. Більше того, зав'язався справжній діалог, під час якого дітки наводили приклади зі свого життя, висловлювали свою думку, ставили питання.

– Це була моя перша самостійна справа, – згадує Анатолій Іванович. – Було відрядження до Сєвєродонецька, де в іноземного фахівця, який приїхав на будівництво хімічного гіганта, викрали арбалет. А коштував він на ті часи близько двох з половиною тисяч доларів. Велика крадіжка. А ще престиж країни. Ми тоді швидко повернули англійцю його улюблену іграшку. Винуватцями виявилися підлітки, такого ж віку, як у вас. Вони кілька днів спостерігали за іноземцем, а потім заради інтересу вкрали цей незвичайний лук, щоб самим спробувати постріляти. Відповідати за їхню допитливість довелося батькам, бо викрадачам не було і чотирнадцяти.

– І в законодавстві відповідальність за скоєння подібних «жартів» залишається такою ж, – вступає в розмову майор міліції Ольга Радкевич, – але зараз правопорушників більше цікавить не спортивний інвентар, а матеріальні цінності, які можна швидко реалізувати. Зокрема, золоті ланцюжки. Найчастіше на грабіж у представниць прекрасної статі наважуються наркозалежні молодики. Ще один різновид злочину – це шахрайство. Схеми, які придумують аферисти найрізноманітніші. Але все частіше в міліцейських зведеннях з'являються повідомлення про шахрайства, які умовно можна розділити на два типи. Перший – про зняття так званої «порчі». На ці виверти піддаються, як правило, молоді дівчата і жінки похилого віку. А другий – телефонний – про різні випадки, пов'язані із затриманням близького родича міліцією і можливістю «відкупитися» від кримінальної відповідальності.

Свідченням тому, що порушені теми справді актуальні, стали численні запитання юної аудиторії своїм гостям. Особливу увагу працівники міліції відвели гарячій проблемі, пов'язаній із поширенням і вживанням наркотиків у молодіжному середовищі. Розмова вийшла змістовною і корисною. А ще носить профілактичний характер: діти повинні знати, як себе потрібно поводити, щоб не стати жертвою шахраїв і грабіжників.

Прес-служба ЛМУ ГУМВС

України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ