Правоохоронці-транспортники Південної залізниці знайомлять громадян із специфікою своєї роботи

Правоохоронці-транспортники Південної залізниці знайомлять громадян із специфікою своєї роботи

13.08.13 18:48 0 1051
Управління МВС України на Південній залізниці проводить у своїх лінійних підрозділах «День відкритих дверей». Мета цих заходів - дати можливість громадянам ближче познайомитись з роботою правоохоронців. 9 серпня такий захід відбувся в Лозівському лінійному відділі.

Керівництво лінійного відділу на станції Лозова та його співробітники неодноразово демонстрували свою відкритість, активну участь у всіх сферах життя міста. «День відкритих дверей» - ще одне тому підтвердження.

Всі, хто скористався запрошенням лінійників, а це керівники різних підрозділів, організацій лозівського вузла Південної залізниці, депутати Лозівської міськради і, звичайно ж, засоби масової інформації, змогли на власні очі переконатися, наскільки організовано і грамотно можуть діяти працівники лінійної міліції в екстрених ситуаціях, які трапляються в їх службі не так вже і рідко; показали рівень своєї оснащеності, продемонстрували засоби захисту.

На вході у відділ гостей зустрів і розповів про цілі та завдання проведеного заходу начальник сектору кадрового забезпечення лінійного відділу на станції Лозова, майор міліції Дмитро Коба.

«Цей «День відкритих дверей»» - повідомив Дмитро Володимирович, - ми проводимо з метою інформування громадськості про роботу органів та підрозділів Міністерства внутрішніх справ, Управління МВС України на Південній залізниці, адже на вся робота МВС проводиться під гаслом «Людина - понад усе!».

Гостям показали інформаційні стенди, на яких є відомості про прийом відповідальних осіб, вся інформація за зверненнями громадян, запросили оглянути спеціальну кімнату для їх прийому.

Докладно з роботою чергової частини - першого підрозділу, куди звертаються люди - ознайомила інспектор штабу лінійного відділу на ст. Лозова капітан міліції Юлія Кравченко: «Одним з обов'язків працівників міліції є обов'язкова та невідкладна реєстрація адміністративних і кримінальних правопорушень. Як тільки в чергову частину надходить повідомлення про правопорушення, оперативний черговий без зволікань реєструє його в спеціальному журналі, де зазначається час реєстрації, викладається короткий зміст правопорушення. Потім на місце злочину направляється слідчо-оперативна група, інформується керівник органу внутрішніх справ». Тут діє спеціальна система, яка записує та відстежує всі вхідні телефонні дзвінки

А вже в чіткій і злагодженій роботі слідчо-оперативної групи лінійного відділу ми переконалися особисто, коли надійшов дзвінок до чергової частини і хлопцям потрібно було зібратися і виїхати на місце події буквально за лічені хвилини.

Капітан міліції ознайомила всіх і з кімнатою тимчасового тримання адмінзатриманих. Не можна не відзначити, що ця кімната вельми далека від того похмурого каземату, чий образ виникає при її згадці – навпаки, це світле, чисте приміщення, обладнане сучасним сантехнічним обладнанням, нагрівачем води та іншими необхідними для цивілізованої людини предметами: чистою постіллю, рушниками тощо. Про те, що це, таки, не готельний номер, нагадують, хіба що, грати на вікнах з куленепробивним склом і невелика камера спостереження.

У структурі Управління МВС України на Південній залізниці знаходиться і слідчий підрозділ. Перший заступник начальника лінійного відділу - начальник слідчого відділу підполковник міліції Дмитро Падалка розповів, що основним завданням керованого ним підрозділу є якісне проведення досудового розслідування за наявними кримінальними провадженнями. «Не так давно прийнятий новий Кримінально-процесуальний кодекс, - говорить Дмитро Володимирович, - великою мірою змінив процедуру самого слідства: зникло таке поняття, як дослідча перевірка. Раніше від однієї доби до десяти збором інформації займалися оперативні співробітники, а потім приймалося рішення про порушення кримінальної справи. Зараз з метою повного і об’єктивного вивчення стану справи і захисту прав громадян слідство починається буквально відразу після реєстрації заяви, яку протягом доби має бути внесено до Єдиного реєстру. У подальшому ході слідства підтверджується або наявність, або відсутність складу злочину». Підполковник показав у комп'ютері - в межах можливого, оскільки інформація є засекреченою - як виглядає Єдиний реєстр досудових розслідувань, доступ до якого можливий лише за наявності особистого для кожного слідчого електронного ключа.

Із засобами індивідуального захисту, активної оборони, засобами для проведення спеціальних операцій ознайомив гостей відділу старший інспектор сектора кадрового забезпечення лейтенант міліції Віталій Копиш. Це різні шоломи, бронежилети (деякі - до 15 кг вагою), щити, наручники, спеціальні хімічні засоби, різні види травматичної та вогнепальної зброї, у тому числі, пістолет Макарова, автомат Калашникова та інше. Розповів про арсенал засобів, наявних на озброєнні у криміналістів, Олексій Стройлов - технік криміналістичного забезпечення. З упевненістю можна сказати, що дуже багато чого з числа пристосувань і матеріалів, що показуються в тому ж відомому серіалі «Слід», є й у фахівців цього профілю на Південній залізниці.

Просто захоплюючою стала демонстрація умінь і навичок службових міліцейських собак-вони шукали «вибухівку», «наркотики», затримували «злочинців»! Дивує при цьому не тільки професіоналізм і майстерність кінологів - міліціонерів, які навчають і виховують цих прекрасних тварин, серед яких бельгійські та німецькі доги - але й поведінка самих собак, які чітко виконували всі команди. Так, така ось собачка - справжня потужна зброя в руках міліціонера! З ідеальною точністю, без зайвого руху і звуку вони виконали все, що було потрібно. Знаєте, у них навіть мінявся вираз обличчя (не можу назвати його мордою): під час пошуку предмета або затримання «злочинця» воно було суворим і нещадним, а після завдання світилося такою добротою і любов'ю до свого господаря і таким почуттям виконаного обов'язку, що просто неможливо було залишитися байдужим!

Вразило і те, що глядачі цього дійства як б не існували для собак - здавалося, вони чують тільки команди хазяїна, бачать тільки його і «зловмисника», зловити якого їм належить. До речі, під час такого лову собаки продемонстрували всю свою силу та міць, за секунду зваливши з ніг людину і намертво вчепившись зубами в його захисний костюм!

«Наші собаки працюють по сліду, беруть участь в охороні громадського порядку, у патрулюванні, у виявленні вибухових речовин і наркотичних засобів, трудяться в пошуково-рятувальній службі - розповідає начальник Кінологічного центру Управління МВС України на Південній залізниці Олександр Колповський - Як правило, професія у собаки одна. У процесі виховання розвиваються, так би мовити, природні, вроджені таланти цих прекрасних тварин».

Зустріч з міліціонерами-лінійникам, їх відкритість, доступність, прагнення до діалогу показали, що в ній працюють справжні професіонали, на яких можна покластися.

Валентина Бодіна

м. Лозова Харківська область

(СЗГ УМВС України

на Південній залізниці)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В гостях у вихованців ...
Наступна новина: Міліціонери затримали двох ...

КОМЕНТАРІ