У Тернополі відбувся відкритий чемпіонат з багатоборства кінологів

У Тернополі відбувся відкритий чемпіонат з багатоборства кінологів

13.08.13 19:13 0 919
Продемонструвати вміння своїх чотирилапих помічників зібралися кінологи з міськрайонних відділів міліції Тернопільської області та з пенітенціарної служби. У змаганнях взяли участь 12 німецьких вівчарок, адже ці собаки, за словами кінологів, є найбільш пристосованими до міліцейської служби.

Як розповів начальник кінологічного центру при УМВС України в Тернопільській області Петро Бружина, в кінологічному центрі утримують 15 собак, ще 8 допомагають нести службу в районних відділах міліції. Як і у правоохоронців, у собак буває різна спеціалізація: патрульні, вартові, патрульно-пошукові, шукачі зброї, наркотиків і вибухівки. Усі тварини дуже досвідчені, на їх рахунку не один затриманий злочинець. Так, цьогоріч чотирилапі «правоохоронці» допомогли розкрити понад сотню злочинів.

Змагання серед кінологів проходили у чотири етапи протягом двох днів. Службові собаки демонстрували навички із загального курсу дресирування, змагалися у комплексі вправ із спеціальної підготовки, долали смугу перешкод, сумлінно виконували різні команди інструкторів. Чотирилапих помічників також перевіряли на витривалість під час виконання завдань та спритність.

За загальними підсумками у командних змаганнях перше місце здобули кінологи обласного кінологічного центру при УМВС в області, друге місце завоював Чортківський райвідділ міліції, а третіми стали кінологи з пенітенціарної служби. Переможці та призери чемпіонату отримали кубки, медалі, дипломи і грамоти.

До слова, переможці турніру представлятимуть Тернопільщину на Всеукраїнському чемпіонаті з багатоборства кінологів, який відбудеться у вересні в місті Одеса.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колишній український ...
Наступна новина: Найчастіше звертаються за ...

КОМЕНТАРІ